Втори ден – Сутринта пристигане в Италия и отпътуване за о-в Сицилия


с. 1
Остров СИЦИЛИЯ

Екскурзията включва 2 нощувки в или в околностите на Монреале/Палермо, 1 нощувка в или в околностите на Агридженто, 1 нощувка в или в околностите на Сиракуза, 1 нощувка в или в околностите на Таормина, 2 нощувки/нощи на ферибот (в цената е включено настаняване на дек, ако желаете да бъдете настанени на самолетни седалки или в каюти, предлагаме доплащане), както и разглеждане с екскурзовод на български на забележителностите на Палермо, Монреале, Агридженто, Ното, Сиракуза, Катания, Таормина, Реджо ди Калабрия. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.ПРОГРАМА


ПЪРВИ ДЕН - 07.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят /10.00ч. – отпътуване от София – от автогара “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" (между Централна жп гара София и Централна автогара София). Качването в автобуса започва в 09.30 ч. 11.00 ч – спирка в Дупница за клиентите, които биха желали да се качат от там; 11.30 ч. – спирка в Благоевград за клиентите, които биха желали да се качат от там. Вечерта – пристигане в Игуменица, качване на ферибота Игуменица– Бриндизи/Бари. Нощен преход с ферибота.

ВТОРИ ДЕН – Сутринта - пристигане в Италия и отпътуване за о-в Сицилия. Настаняване в хотел в или в околностите на Монреале/Палермо. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Палермо - пл. “Куатро Канти”, пл. “Претория”, пл. “Белини”, църквата „Санта Мария дел’ Амиралио” или „Ла Марторана”, църквата “Сан Каталдо”, Катедралата, Палацо деи Нормани. Свободен следобед. Нощувка в хотел в или в околностите на Монреале/Палермо.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Монреале и Агридженто. Разгллеждане на Монреале, един от най-колоритните градове на острова: катедралата (уникален ансамбъл от византийски мозайки, датиращи от XII–XIII век, пресъздаващи сцени от Стария и Новия Завет), двора на бенедиктинския манастир, основан през XII век от норманите, около който е възникнал градът. Продължаване към Агридженто. Разглеждане на археологическия и пейзажен парк „Долината на храмовете”, един от най-добре запазените древногръцки градове с множество съхранени храмове и разкопки на жилищен квартал, крепостни стени и др., както и богат археологически музей. Кратък престой в Агридженто. Вечерта – настаняване в хотел в или в околностите на Агридженто. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН Закуска. Отпътуване за Ното и Сиракуза. Разглеждане на Ното - град, известен със сградите си от ранния XVIII век, считани за един от най-добрите образци на сицилианския барок. Разходка из града. Следобед - разглеждане на забележителностите на Сиракуза археологическия комплекс (гръцкия театър, олтара на Херон, изкуствената пещера „Ухото на Дионисий”, римския амфитеатър), стария град (разположен на о-в Ортиджа) – тесни и живописни улички с прекрасни средновековни и барокови дворци, Катедралата, фонтана Аретуза. Настаняване в хотел в или в околностите на Сиракуза. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Катания и Таормина. Разглеждане на Катания – „Виа Етнеа”, катедралата и площада пред нея, римския амфитеатър. Разглеждане на Таормина - античния театър, катедралата, градините на “Вила Комунале”, разходка по корсо “Умберто І”. Настаняване в хотел в или в околностите на Таормина. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Напускане на хотела, отпътуване за Бриндизи/Бари. По пътя едночасов престой и разходка в Реджо ди Калабрия. Вечерта - качване на ферибота. Нощ на ферибота.

ОСМИ ДЕН - Сутринта – пристигане в Игуменица и отпътуване за София. Късно вечерта пристигане в България.

ДАТИ И ЦЕНИ:
31.08.2013 - 07.09.2013: 755 лв
Цена за деца до 18 г. в стая с 2-ма възрастни - 699 лв.

Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възрастен - 729 лв.

Доплащане за индивидуална стая (при 5-те нощувки в хотели) –120 лв.

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 369 лв.

Доплащане за медицинска застраховка – 2,00 лв. на ден на човек

Настаняване на ферибота на дек означава, че пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли,столове и пр.

Доплащане за настаняване на самолетни седалки (със запазени места) – около 40 лв

Доплащане за настаняване в каюта с 4 легла (вътрешна) – около 100 лв на човек

Доплащане за настаняване в каюта с 3 легла (вътрешна) – около 130 лв на човек

Доплащане за настаняване в каюта с 2 легла (вътрешна) – около 176 лв на човекТочният размер на тези доплащания се предоставя при заявка от страна на клиента.
При желание от страна на туристите за настаняване в индивидуална каюта или външна каюта, цената се предоставя след заявка от страна на клиента.
ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2-3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.с. 1

скачать файл