Великденска ваканция на планина в каймакчалан гръцките алпи великденска


с. 1
ВЕЛИКДЕН 2013

ГЪРЦИЯ


ЛУТРАКИ ПОЗАР с КАСТОРИЯ

 

02.05.2013 – 06.05.2013

 

5 дни/ 4 нощувки/ 4 закуски/ 2 вечери

 

 ВЕЛИКДЕНСКА ваканция

на планина в КАЙМАКЧАЛАН - гръцките АЛПИ

ВЕЛИКДЕНСКА екскурзия

до езерото Малка Преспа с островът на цар Самуил – остров Свети Ахил 

 

ПЕТ дни релакс в минералните водина SPA ЛУТРАКИ ПОЗАР - релакс в градините на РАЯ!

 

 ПРОМОЦИЯ!ТОП оферта – 379 лева!
 

Хотел в Лутраки: SPA хотел „Четири сезона“,

вижте хотела тук: http://www.4-epoxes.gr/
 
ПРОГРАМА

 

1 ден (02.05.2013) София – Кастория

Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, храм-паметник „Александър Невски“по маршрута: Кулата –Солун Верия – Кастория. След обяд пристигане в Кастория или още някога българският град – Костур, живописен град, удивително наподобяващ на град Охрид. За приликата допринася подобното разположение на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари византийски църкви. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

 

2 ден (03.05.2013) Кастория – езеро Малка Преспа – остров Ахил – ЛутракиЗакуска. В 09:30 часа освобождаване на хотела и пътуване до езерото Малка Преспа и остров Свети Ахил, разположен в езерото – островът на цар Самуил. На този остров се намирал легендарният град Преспа основан от цар Самуил през 10 век, тук била и една от любимите му резиденции. Тук са и руините на един от седемте катедрални храма, градени още от цар Борис, веднага след покръстването му. Именно в този разкошен храм със застроена площ от 968 м2, цар Самуил положил мощите на свети Ахил от Лариса, за да пази светеца и острова и българите. В средата на 20 век гръцки археолози при разкопки разкриха и доказаха, че в храма е бил погребан самият цар Самуил, както и неговия син цар Гаврил Радомир. Продължаване по маршрута по живописния път през Флорина (някога български град Лерин) към СПА курорт Лутраки. В ранния след обяд пристигане в Спа курорта Лутраки, разположен в подножието на планината Каймакчалан, често наричана – гръцките Алпи. Настаняване в хотела. Време за почивка и освежаване. Разходка до SPA центъра на курорта, намиращ се на 390 метра надморска височина и разположен на площ от 75 м2. Водите от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса и цялото това чудо на Природата тъне сред оазис от зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно местните жители наричат това благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Възможност за къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – SPA център. Вечеря и нощувка

 

3 ден (04.05.2013) Лутраки – ЕдесаЗакуска. Свободен ден за SPA развлечения или по желание и допълнително заплащане - полудневна екскурзия до град Едеса или още наричен в миналото от цар Самуил градВоден.

Едеса е на разстояние 30 км. от курорта Лутраки и привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отътуването е в 12:00 часа на обяд с престой в града за около три часа. Завръщане в СПА Лутраки в 16:30 – 17:00 часа. Свободно време за къпане в изворите. По желание посещение на ВЕЛИКДЕНСКА литургия. Вечеря и нощувка.

 

4 ден (05.05.2013) ЛутракиЗакуска. Свободен ден за SPA развлечения. ПРАЗНИЧНА ВЕЛИКДЕНСКА вечеря с жива музика. Нощувка.

 

5 ден (06.05.2013) Лутраки – СофияЗакуска. Свободно време за SPA развлечения. В 11:30 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България. Пристигане в София около 20:30 часа.

 

  ПРОМОЦИЯ!ТОП оферта – 379 лева!
Пакетна цена на турист:

 


 

 

Вид настаняване

 


 

 

Редовни цени 

ПРОМОЦИОНАЛНИ

цени

до 30.03.2013!

 На турист в двойна/ тройна стая

 

395 лева

 

379 лева


Единична стая

 

499 лева

 

479 лева


Дете до 02.99 г. без легло

 

135 лева

 

119 лева


Дете 03-11.99 г на доп. легло

с 2-ма възрастни в стая

 

255 лева

 

239 лева


Трети възрастен на доп. легло

 

319 лева

 

305 лева

 

За желаещи да пътуват със собствен транспорт, отстъпка от цената – 35 лева.
Пакетната цена включва:

* транспорт с лицензиран автобус за международни превози

* 4 нощувки със закуски, от които:

1 нощувка в Кастория в хотел – 3*

3 нощувки в Лутраки в SPA хотел 3+*

* 2 стандартни вечери без напитки

* SPA услуги в SPA центъра на хотел „ Четири сезона“

* екскурзия до Кастория

* екскурзия до езеро Малка Преспа и остров „Св.Ахил“

* медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 евро

* водач от агенцията

 

Пакетната цена НЕ включва:* ПРАЗНИЧНА Великденска вечеря – 26 лева, заявява се и се заплаща предварително, преди отпътуване от България

* вход в пещерата на Дракона в Кастория – 5 евро

* екскурзия до водопадите в Едеса – 10 евро

* входове за SPA центъра при минералните извори на курорт ЛутракиSPA центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.

 

Начин на плащане:

* депозит – 50 % от пакетната цена

* доплащане – до 20 дни преди отпътуване

 

Необходими документи:

* лична карта

* за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители, задължително се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

* няма визови, санитарни или други специфични изисквания за страната
Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR
Часово време: България 12 ч. Гърция 12 ч.

 

 Курорта Лутраки

 

Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка – трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО / в архаичен гръцки значи – вода/ и зари / от славянската дума – жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е – ЛУТРАКИ.

 

Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.

Курорта е неповторим и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи  и събиращи водите си в една цяла река.

Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.

Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.

 

Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център. 

SPA центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро. 

 

В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция. 

Полудневната екскурзия до Едеса:

           

С тази екскурзия ще се докоснете до град с три хиляди години история, столица в миналото на Македонското царство при цар Хераклидис Каранос. Град, известен в по-новата си история и под името Воден, дадено му от българския цар Самуил, заради изобилието от вода тук. В годините пък на индустриален подем го наричали и Манчестър на Изтока...

Днес, мястото е посещавано целогодишно от хиляди туристи, привлечени от водопадите с удивителна красота. Водите на единият от тях, наречен на царя Каранос, падат от 70 метра височина. В свободното време можете да се разходите в града или да обядвате в ресторанта край водопадите.

 

Кастория

   


Кастория или още наричан от нас българите – Костур е живописен град, удивително наподобяващ град Охрид. За приликата допринася разположението му на полуостров в Костурското езеро - езеро Орестиада, допринася за приликата още и архитектурата на съхранените и до днес старинни къщи застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и големия брой запазени и действащи и до днес около 70 на брой стари византийски църкви

Кастория е един от най-големите, както в миналото, така и днес, производител на кожени изделия и палта. В тази връзка – красиви и елегантни магазини за палта и кожени аксесоари, както и многобройни заведения по брега на езерото са другото изкушение за посетителите му.Езерото Орестиада -  разположено в Северозападна Гърция, недалеч от границата с Албания, между планините Витси и Грамо, дало името на областта. Езерото е част от групата на Егейските езера и е разположено на 630 метра надморска височина. Площта му е 28 квадратни километра, а водосборният му басейн e 253 квадратни километра. Дълбочината на езерото е приблизително 9 метра. Езерото е дълго 30 километра и има обем от 100 000 000 кубични метра вода; оформено преди около 10 милиона години, в него се вливат 9 малки реки и се срещат над 200 вида птици.
с. 1

скачать файл