София в 07. 00 ч от пл. Ал. Невски. Пристигане в Опатия вечерта.


с. 1нова година в ХЪРВАТСКА – ИСТРИЯ4 дни / 3 нощувки / 3 закуски/ 2 обикновени вечери/ 1 новогодишна вечеряДата: от 30 декември до 03 януари 2011 г.

Програма с дневно пътуване


1 ден София – Опатия

Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. Ал. Невски. Пристигане в Опатия вечерта. Настаняване в хотел в курортната част. Вечеря. Нощувка.2 ден Опатия - Пула

Закуска. Разходка в Опатия - най-модерният морски курорт на Австро-Унгарската империя. Нейната крайбрежна алея предоставя зашеметяваща гледка към бреговата линия. В продължение на повече от 160 години красивите паркове на Опатия, австрийските вили, морската алея и примамливите плажове, са привличали посетители от всички краища на света. Продължаване за Истрия и град Пула. Панорамата, която се разпростира до острова на Крес, спира дъха. Разглеждане на величествения Римски амфитеатър, построен изцяло от местен варовик и проектиран да приюти до 20 000 зрители, които да наблюдават кървавите гладиаторски състезания, състояли се там. Впечатление правят пищно украсените колони и фризове на Триумфалната арка на Сириус, построени през 27 г. пр. Хр. Настаняване в хотел PULA – 3*** (www.hotel-pula.com).

НОВОГОДИШНА НОЩ с жива музика и танци, специална вечеря и чаша шампанско. Нощувка.

МЕНЮ ЗА НОВОГОДИШНАТА ВЕЧЕРЯ

От 19.00 – 20.00 ч. – във фойето – бренди, сок, лека закуска и местни сладкиши

От 20.00 – 03.00 ч. посрещане на Новата година с музикална група Мерцедес

Меню: салата от калмари с маслини от Истрия

Традиционен местен специалитет от риба треска

Домашно приготвена паста със специален традиционен сос

Равиоли със сирене

Филе от риба в портокалов сос

Зеленчуков микс с картофи

Мешана салата

Чаша шампанско и Новогодишен кейк

Плато от сирена и шунка производство от Истрия

Свинско филе с маслини и салата рукола

3 ден Пула - Ровин – Пореч - Пула

Късна закуска. Еднодневна екскурзия до градовете на полуостров Истрия – Ровин и Пореч. Пристигане в Ровин. Начало на разходката по тесните улички и площадчета, очаровани от красотата на старите каменни къщи, които сякаш са се облегнали една на друга върху склоновете под църквата Св.Еуфемия. Ренесансовите градски стени, служили някога за защита, сега са частично съхранени и представляват южната и северната част на стария град. ...Жул Верн, бащата на фантастиката в търсене на уникални места за романите си, избира Ровиня като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. По същия начин много писатели са бивали пленени от Ровин и нейната забележителна красота. В интерес на истината много документи написани през последните векове могат да бъдат определени като малки пътеводители. Това древно селище (III в.) е открито от Aнонимус от Равена в началото на VIII век. Точно както и в миналото, пътешествениците са привличени от неизчерпаемата красота, която накарала и един Римски хроникьор да напише – “В Истрия римският благородник се чувства по-близо до боговете”. Продължаване за Пореч, където е предвидено посещение на базиликата Св. Еуфразий, улица Декуманус и площад Марафор. Връщане в хотела в Пула. Вечеря. Нощувка.

4 ден Пула – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 22.00 ч.

ЦЕНИ: 495 лв. – за ранни записвания до 10.11.2010 г.

520 лв. – за записвания след 10.11.2010 г.

Пакетната цена включва: транспорт с автобус 3*, 3 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Опатия, 2 – в Пула, 2 обикновени вечери, Новогодишна вечеря, туристическа програма, мед. застраховка, водач от агенцията.

Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма.

Парична единица на Хърватска: HRK - Хърватска куна (1 EUR ~ 7.2 KN)

Доплащане за: единична стая: 60 лв.

Намаления за: дете до 12 год. с 2 възр. на допълнително легло – 80 лв.

3- ти възрастен - 30 лв.Минимален брой туристи: 35

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.
с. 1

скачать файл