Сиянието на белите нощи


с. 1


ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ МОНДЕЛ ТРАВЕЛ

Удостоверение за регистрация № PK-01-6411


ПРИБАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

СИЯНИЕТО НА БЕЛИТЕ НОЩИПо маршрут: София – Варшава – Вилнюс - Шяулияй - Талин – ФЕРИБОТ - Хелзинки – Санкт Петербург – Рига – Варшава – София
Комбинирано пътуване автобус и самолет

12 дни / 11 нощувки / 11 закуски


Дата: от 26 юни до 07 юли 2013 г.
1 ден: София – Варшава

Излитане от аерогара София с редовен полет за Варшава в 14.40 ч. Кацане в 15.35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.2 ден: Варшава

Закуска. Свободно време за разходка. В 15.00 ч. пешеходна обиколка из Стария град: живописният стар търговски площад, заобиколен от ренесансови и барокови фасади, Кралският дворец (отвън) – някога резиденция на полските крале, днес музей на изкуствата, площадът с колоната на крал Сигизмунд III, кулите и средновековните стени, обграждащи някогашното сърце на града. Нощувка.

3 ден: Варшава – Вилнюс

Закуска. Отпътуване за Литва и нейната столица Вилнюс. Днес Вилнюс привлича туристи най – вече със своите 65 църкви, издигнати през различни исторически периоди в различни стилове - от внушителната ажурена декорация на готическата църква Св. Ана до импозантния бароков стил на Вилнюската катедрала. За една от Вилнюските църкви Наполеон е казвал, че иска да я сложи на дланта си и да я отнесе в Париж. Начало на обзорната туристическата обиколка с местен екскурзовод: обширният исторически център (UNESCO), който като площ отстъпва само на Стара Прага, включващ булевард Гедиминас, Площадът с Катедралата, дворецът на Великите князе на Литва (отвън), Президентският дворец, Университета от 1570 г. , сградата на Парламента, църквите Св.Павел и Св.Ана, Кулата Гедиминас, хълмът с трите кръста. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден: Вилнюс – Шяулияй - Талин

Закуска. Отпътуване за Естония с попътна спирка в Шяулияй - четвъртият по големина град в Литва, известен като Слънчевият град, тук е мястото, където се събира най - много слънце през годината. Някои от туристическите атракции на града са: най - старият и най – високият слънчев часовник в Литва, най - големият изписан прозорец или т.нар. “Часовник - петле”. В града има над 20 музеи: музей на Котките, на Колелата, на Радиото и Телевизията. Две големи езера и над 16 парка правят града изключително красив. Хълмът на Кръстовете, разположен на 12 км северно от града, е най - интересното и необикновено място в Шяулияй. На този малък хълм, център за поклонение в Литва, са разположени стотици хиляди кръстове, които изобразяват Християнската набожност. Пристигане вечерта в естонската столица Талин, разположена на южните брегове на Финския залив. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден: Талин

Закуска. Туристическа програма в Талин - старинен град с типични тесни средновековни улички, кули, градски стени, готически църкви, занаятчийски работилници и резиденции от XIII до XVII в. Въпреки многократните обсади и честата смяна на владетели, историческият център е добре запазен и привлича много туристи. Старата част е съхранила характерния облик на Северноевропейски търговски град и е запазила атмосферата на отдавна отминали времена.

Следобяд свободно време. Нощувка.6 денТалин – ФЕРИБОТ – Хелзинки

Закуска. Рано сутринта отпътуване с ферибот за Финландия (продълж. 2 ч.). Пристигане във финландската столица Хелзинки. Обграден от три страни с вода, градът е изпъстрен с много зеленина и се издига над дълбок залив, разположен много близо до Русия, но в културно отношение напълно скандинавски. Основан по заповед на шведския крал Густав Ваза и все още познат на шведите като Хелзингфорс. Жителите на града са известни като едни от най-образованите, най-добре облечените, най-добре нахранените и най - добре живеещите в света. По време на туристическата програма ще видите сградата на Финския парламент от розов финландски гранит, работно място на 200-те члена на еднокамарния Парламент /40 %, от който са жени/, Руската православна катедрала. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден – Хелзинки – Санкт Петербург

Закуска. Отпътуване за Русия и за Санкт Петербург, старата столица на царете Романови. Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират. Простиращ се на 100 острова и свързан от повече от 600 моста, той често е наричан ''Венеция на Севера''. Пристигане следобяд и посещение на Исакиевия събор. Предлагаме ви разходка с корабче по р. Нева (~1 час) срещу допълнително заплащане, започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Настанавяне в хотел. Нощувка.

8 ден – Санкт Петербург

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Екатеринин дворец в Царско село (изисква се предварителна заявка при сключване на договора за пътуване и доплащане 25 EUR, което включва резервация, входна такса и беседа на местен екскурзовод). Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, минаване покрай Крепостта Св.Петър и Павел, чиито подземия са служели за убежище на руските императори, Джамията на татарите, Марсово поле с паметника на Суворов, фотопауза на един от мостовете на р. Нева. Връщане в хотела. Нощувка.

9 ден – Санкт Петербург

Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж (изисква се предварителна заявка при сключване на договора за пътуване. Доплащане – 25.00 EUR, което включва входна такса за основното крило, слушалки и беседа на местен екскурзовод на български език, продължителност на посещението от 10.00 до 13.30 ч.). Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава уединение. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Свободно време с възможност за посещение на Диамантената и Златната зала (входните такси се заплащат допълнително и на отделни каси). Нощувка.

10 ден: Санкт Петербург – Рига

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Петродворец (изисква се предварителна заявка при сключване на договора за пътуване и доплащане 35 EUR, което включва входна такса за парка и двореца, беседа на екскурзовод на български език). Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван в последствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „ руският Версай”, но според много от посетителите му, това сравнение е неправилно, защото по своят разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове със позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Отпътуване за Латвия и нейната столица Рига, важно пристанище на Балтийско море, разположено на устието на р. Даугава. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

11 ден: Рига - Варшава

Закуска. Начало на обзорната туристическата обиколка на Рига с местен екскурзовод: Старият град (UNESCO) с неговите романтични улички, представящи голямото разнообразие на архитектурни стилове: римски, готически, ренесансов, бароков и класически и такива исторически забележителности като Замъкът Рига, Катедралата Св.Якобс, Църквата Св.Петър, Сградата на Парламента, Паметника на свободата. Отпътуване за Полша и нейната столица Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.

12 ден - Варшава – София

Закуска. Трансфер от хотела за летището. Излитане с редовен полет за София в 11.00 ч. Кацане в 13.55 ч. в София.
ПАКЕТНИ ЦЕНИ: 1825 лв. за записвания до 30.03.2013 г.

1985 лв. за записвания след 30.03.2013 г.
Пакетната цена включва: самолетен билет София – Варшава – София, трансфер летище –хотел – летище, транспорт с автобус 3*** по време на туристическата обиколка, 11 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 3 – във Варшава, 1 – във Вилнюс, 2 – в Талин, 1 – в околностите на Хелзинки, 3 – в Санкт Петербург, 1 – в Рига, местни екскурзоводи с превод на български език за полудневните обиколки на Варшава, Талин, Рига, Вилнюс и Санкт Петербург, фериботни такси Талин – Хелзинки, туристическа програма на български език в определените градове по маршрута, водач от агенцията.

Забележка: самолетният вариант се осъществява само при провеждане на автобусната програма
Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните туристически обекти и разходките с корабче.

Доплащане за: летищни такси - ~ 70 EUR (подлежат на препотвърждение при издаването на билета)

единична стая: общо за целия престой – 585 лв.

при недостигнат мин.брой от 35 туристи и при записани не по – малко от 30 тур. – 90 лв.

медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR – 30 лв., над 65 г. – 45 лв., над 70 г. – 60 лв.

виза за Русия – 70 лв.

резервация за посещението на Ермитажа с местен екскурзовод – 25 EUR при мин. 20 туристи (максималният брой за една група е до 25 туристи)

резервация за посещението на Петродворец с местен екскурзовод – 35 EUR при мин. 20 туристи

резервация за посещението на Екатеринин дворец с местен екскурзовод – 25 EUR при мин. 20 туристи
Намаление за: 3-ти възрастен – 50 лв.

дете до 18 год. с двама възрастни в тройна стая – 130 лв.дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 70 лв.

Парична единица на Русия: 100 RUB = ~4.90 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 6 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност, 1 цветна снимка, попълнен формуляр от Конкулството, лично явяване не по – късно от 15 дни преди датата на отпътуване или предоставяне на нотариално заварено пълномощно на агенцията за представяне пред Консулстки отдел. Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Туроператор “ТА Мондел Травел” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица № 13160123000000007/ 03.07.2012 г.
София 1000, ул. Цар Самуил № 32, тел. 02/ 980 33 22

тел./факс 02/ 988 26 32,

тел/факс 02/ 981 25 64, GSM: 088/ 8 268612

e-mail: mondel_travel@ibn.bg, e-mail: info@mondel-travel.com

www.mondel-travel.com
с. 1

скачать файл