Синият град и зеленият остров!


с. 1
УИКЕНД В КАВАЛА И ОСТРОВ ТАСОС

Синият град и зеленият остров!

Пътуване до синевата на морето, маслинените гори и белите плажове!
ЦЕНА – 98 EUR/192 лв.
Доплащане за единична стая : 25 евро
ДАТИ – 08.04/ 22.04*/ 06.05/ 10.06/ 24.06/ 08.07/ 03.09/ 16.09/ 07.10

* цена за Великден + 15 EUR

С тази екскурзия ще посетите: Кавала, остров Тасос, Драма, Филипи
Цената включва:


  • 2 нощувки със закуски на остров Тасос

  • 2 вечери

  • транспорт с луксозен автобус 3*/4*

  • екскурзовод на български език

МАРШРУТ: 900 км.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

1 Ден - София – Кавала – остров Тасос

Отпътуване от София за Кавала в 08:00ч от Националния стадион “В.Левски”. В ранния следобед пристигане в Кавала, където оживеният ритъм на модерния градски живот е в хармония с традициите на стария свят. Разглеждане на Стария квартал, съхранил традиционния си облик – Имарета, Къщата на Али паша, Крепостните стени, Църквата “Св. Богородица”, Акведукта, Византийската крепост на върха на хълма. Свободно време за разходка и обяд. Поседнете в уютните заведения край пристанището и опитайте типичната рибена чорба и сувлакито или се насладете на ледено фрапе и курабии.

Кратко пътуване до остров Тасос с ферибот/ 4 EUR/. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка..

2 Ден – остров Тасос

Закуска. Денят е посветен на красивия “зелен” остров. Пешеходна разходка в столицата на Тасос – Лименас – живописни крайбрежни алеи, потънали в зеленина; старинни улички с многобройни магазинчета ни отвеждат до археологическия комплекс с руините от древногръцките храмове и агората, амфитеатъра. Панорамна обиколка на остров Тасос – 5 EUR. Свободно време. Възможност за плаж. Вечеря и нощувка3 Ден –Филипи – Драма - България

Закуска. Пътуване с ферибот/4 EUR/. Попътно разглеждане на древното селище Филипи, съхранило образци от Античността. Следобед пешеходна разходка в Драма. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
с. 1

скачать файл