Щраусово Забавление Маршрут: София – Костенец – Долна баня – София


с. 1
София 1202, България

ул. „Г.С.Раковски”№12А ет.1

тел./факс: 00359 2 931 30 20

GSM: 00359 888 22 00 08

GSM: 00359 879 388 764

mail: groma_tur@mail.bg

http:// www.gromatourbg.com
Щраусово Забавление

Маршрут: София – Костенец – Долна баня – София
8.30 часа: Отпътуване от София. По пътя разглеждане на крепостта „Траянови врата”. Пристигане в Костенец. Разглеждане забележителностите на града и Костенските водопади.

Община Костенец става част от Българската държава при Княз Маламир (831-836 г.). Тук българските царе са печелели много исторически битки, най- известната от които е битката през 986 година сл.Хр. между българската войска, водена от Цар Самуил и византийците, предвождани от Император Василий Втори. В района на Костенец са запазени множество археологически паметници, носещи сведения за богатата му история. Една от най-големите забележителности в общината е историческият паметник от римската епоха, а по-късно от Първата и Втората Българска държава – крепостта Траянови врата. Открити са останки от 11 антични селища и селища от бронзовата, ранно- и късно-желязната епоха, 6 селища от римския период и 8 късно-средновековни селища. Курорт Вили Костенец в Рила планина е известен с наличието на лечебни минерални извори, природни и исторически забележителности. В непосредствена близост се намира красивият Костенски водопад. Той е само на 3 км от селцето заобиколено от прекрасни цветя, зелени поляни и безкрайни гори. Ледените му води, минавайки по назъбените и мощни скали, се спускат от 12 метра височина и бурно се разбиват в малкото поточе пред него и следват течението на Стара река. Смаян и впечатлен от прелести на водопада е останал дори великият писател Иван Вазов, който е описал своите чувства в стихосбирката „Какво пее планината”. През 1974 година Костенският водопад е включен в списъка на природните забележителности в България.

Отпътуване за гр. Долна Баня. Пристигане в „Щраусово забавление”

Във фермата се отглеждат „черни африкански щрауси”, наречени така, заради оперението на мъжките индивиди. Фермата разполага с ресторантче, в което могат да се консумират щраусови омлети и несравнимия щраусов стек-пържола. Посетителите могат да закупят разнообразни сувенири и дрехи, произведени от щраусови яйца и пера. Много често посетителите на фермата биват възнаградени с атрактивен „танц на любовта”, изпълняван от мъжките щрауси, които много обичат да са в компанията на гостите на „Щраусово забавление”.

Отпътуване за София. Пристигане до 17:00ч.
Цената включва: транспорт, застраховка, водач от агенцията

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти

ЦЕНА: 24 лв
с. 1

скачать файл