Париж, Женева, Нормандия и замъците по Лоара автобус и самолет


с. 1

Париж, Женева, Нормандия и замъците по Лоара - автобус и самолет


Загреб, Милано, Швейцарските Алпи, Женева, Орлеан, Замъците по Лоара, Рен, Руан, Париж

Автобусна програма 11 дни / 10 нощувкиДАТА

ЦЕНА
31.03.2013

635.00 € /1242 лв. цена: от 635.00 € / 1242 лв.1 ДЕН / София – Загреб

Отпътуване от София за Загреб в 08:00ч от Националния стадион “В.Левски” и в 08:30ч от предгаров площад ”Трафик маркет”. Транзитно преминаване през Сърбия. Нощувка в Загреб.


2 ДЕН / Загреб – Милано

Закуска.Туристическа обиколка на Загреб – град с аристократична и гостоприемна атмосфера, с топло славянско сърце: Националният театър, Централният площад, Старият град с хълмовете Каптол и Градец. Отпътуване за Италия. Вечерта пристигане в Милано. Нощувка в Милано.


3 ДЕН / Милано – Швейцарските Алпи – Женевското езеро – Лозана/ Женева

Закуска. Туристическа програма в Милано – Италианската столица на модата и финансите- запознаване с най-важните забележителности: Кастело Сфорцеско, внушителната готическа Катедрала, Галерията на Виктор Емануел, която ни отвежда до мечтаната от всички оперни певци “Ла Скала”. Отпътуване за Швейцария, за която Пол Верлен казва” Швейцария е ред, лукс, красота и спокойствие”. Живописно пътуване през Швейцарските Алпи. Фото-пауза на върха на прохода Симплон. Кратка спирка в Монтрьо, най-известният курорт на брега на Женевското езеро. Настаняване в хотел в района на Женевското езеро. Нощувка.


4 ДЕН / Женева – Орлеан

Закуска. Разглеждане на Женева – космополитна Женева е домът на Световния мир, тук живеят хора от 157 националности, наричат Женева “интернационална столица”, Женева е кръстопът на велики идеи и знаменити личности. Разходка в Английската градина с Цветния часовник, по стръмните улици на Стария град до Катедралата Св.Петър, Кметството и Управата на Кантона, Паметника на Реформаторите. Отпътуване за Орлеан. Нощувка в Орлеан.


5 ДЕН / Замъците по Лоара – Рен

Закуска. Денят е посветен на замъците по долината на Лоара – оживелият свят от приказките на Шарл Перо! Тук още се носят легенди за любов и интриги, за пищни балове и ловни трофеи. Посещение на Шамбор / 9 EUR/ - определян като екстравагантен замък и шедьовър на френската ренесансова архитектура. Тръгнете по спираловидната стълба, която ни отвежда до кралските апартаменти на Франсоа I и Луи XIV. Разглеждане на Блоа / 7 EUR/- сцена на кралския живот, резиденция на Франсоа I и Хенри III, на Катерина Медичи и Кралица Марго. Посещение на Шенонсо /11 евро/ – Дамския романтичен замък на жените и фаворитките на Франсоа I. С Лоара са свързани живота и творчеството на много писатели, поети, философи, между които Франсоа Рабле, Рене Декарт; по тези места Оноре дьо Балзак създава знаменитата “Човешка комедия”, а Марсел Пруст е написал “По следите на изгубеното време”. Нощувка в столицата на Бретан - Рен.


6 ДЕН / Нормандия - Сен Мало - Мон Сен Мишел – Руан

Закуска. Нормандия е вдъхновение на поети, музиканти и художници, нарисувана от Клод Моне, описана от Мопасан….Нормандия е страната и на смелите викинги, на норманите. Разходка в Сен Мало - живописно градче, голямо корсарско пристанище в миналото , превърнато в отбранителна крепост. Тук са родени най-известният корсар – Робер Сюркуф и основоположникът на романтизма във Франция – Франсоа Шатобриян. Посещение на абатството Мон Сен Мишел /10 EUR/, което е уникално с природната си особеност, че по време на прилив се превръща в остров. Величие, мистичност и красота струят в неповторимата хармония от ансамбъла на Манастира, Катедралата, Църквата, Параклиса и Наблюдателните кули, накацали едно над друго върху малка скала в океана. Следобед отпътуване за Руан - кръстен на викинга Ролон, станал първият херцог на Нормандия, Руан е съхранил в неизменен вид историческите си квартали със средновековни улички и старинни живописни къщи. Туристическа програма в Руан –Интерес представляват: Съдебната палата, Катедралата Нотр Дам, пресъздадена от Клод Моне в 36 картини. В Руан е и “Улицата на Часовниковата кула” – първата пешеходна зона във Франция и Старият пазар Нощувка в Руан.


7 ДЕН / Руан – Париж

Закуска. Отпътуване за Париж. Автобусно-пешеходна програма в Париж: Големите булеварди, Площада на Нацията, Площад Република, Опера Гарние, Мадлената, Площад Конкорд, градините Тюйлери, Оранжерията, Лувъра, Шанз Елизе, Триумфалната Арка, Площад Трокадеро, Коплекса на Ивалидите, Латинския Квартал и Пантеона. Градът на светлината и любовта съхранява ревниво архитектурния облик на миналото и открива път на новото по един типично френски елегантен начин. Настаняване и нощувка в Париж.


8 ДЕН / Париж

Закуска. Туристическа програма в Париж – история и романтика сред архитектура и прекрасни залези! Посещение на Айфеловата кула, безспорен символ на Париж /13 евро/. Разходка с корабче по Сена - наричана “люлката на Париж”, под звуците на популярни френски шансони /12 евро/. Следобед посещение на Лувъра /9 евро/, съхранил съкровищница от шедьоври. Свободно врема за разходка по вълнуващото световно известно авеню “Шанз Елизе”. Насладете се на чаша топъл шоколад в първото отворило врати кафене в Париж “Фукетс. Нощувка в Париж.


9 ДЕН / Париж

Закуска. Свободно време до обяд или по желание екскурзия до Двореца Версай. Дворец, сбъднал мечтите на Краля Слънце Луи XIV за пищност и елегантност посещение на Версай / 12 евро на турист за транспорт до Версай + входни такси 15 евро/.След обед продължаваме с туристическа програма в Париж – посещение на остров Сите с катедралата Нотр Дам, Съдебната палата и параклиса „Сент Шапел”, Консиержьори, Кметството на Париж. Следобедна разходка сред артистичното сърце на Париж – Монмартър, където са рисували гениалните си картини – Пабло Пикасо, Ван Гог , Салвадор Дали… Кафетата на Монмартър са като колаж от цветни картини - всяко със свой колорит, със свой дъх, със своя съдба. Незабравимата Едит Пиаф пее: “Под небето на Париж чак до вечерта пеят химна на един влюбен народ в своя стар “Сите”.... Нощувка в Париж.


10 ДЕН / Париж

Закуска. Свободен ден в Париж или полудневна туристическа програма по желание (10 евро без включени входни такси за обектите) – посещение на Халите, Музея Орсе и новия град Дефанс с възможност за шопинг.


11 ДЕН / Париж – София

Закуска. Трансфер до летището. Директен сутрешен полет Париж – София.


ТРЪГВАНЕ ОТ:

 • 08:00ч от Националния стадион “В.Левски”

 • 08:30ч от предгаров площад ”Трафик маркет”
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 10 нощувки със закуски: една в Загреб, една в Милано, една в района на Женевското езеро, една в Орлеан, една в Рен, една в Руан и четири в Париж;

 • екскурзовод на български език;

 • самолетен билет Париж – София;

 • Трансфер хотел – летище;

 • Медицинска застраховка;

 • Транспорт с комфортен автобус
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Посещение на Версай – 12 евро транспорт + 15 евро входна такса;

 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;

 • Пътни и летищни такси – 55 евро
с. 1

скачать файл