Отпътуване от дкц 7 за Тирана. Дълго пътуване около 11 часа с преход


с. 1
ПРЕПУСКАНЕ ПО БАЛКАНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ
СОФИЯ - СТРУГА – ТИРАНА – ДУРАС – СОФИЯ
08.04 – 10.04.2011
ПРОГРАМА

1 ДЕН - София - Скопие – Струга – Тирана
06.30 часа Отпътуване от ДКЦ 7 за Тирана. Дълго пътуване около 11 часа с преход около 530 км. Първа среща с Албания е границата Кяфасан, където процедурата по преминаването понякога е дълго чакане в автобуса без обяснение. Спиране за почивки на подходящи места за това в интервал на 2.5 – 3 часа. Пристигане привечер. Настаняване в хотел 3 * в Тирана или на адриатическото крайбрежие – град Дурас ( 35 км от Тирана) Нощувка.

2 ДЕН – Дурас – Тирана
08.00- 09.00 закуска. Денят е посветен на разглеждането на Тирана – пешеходна обиколка с местен екскурзовод: площад "Скeндербег" с едноименния паметник на националния герой Скендербег, джамията „Етем бей” в началото на стария пазар за плодове и зеленчуци, сградата на Университета, пирамидата на Ервен Ходжа – посттоталитарен паметник, който се очаква да бъде използван за обществени цели, Часовниковата кула и Новия Център на културата и забавления за младежи, Националният исторически музей с уникални карти – мозайки, атракцията да изпиете една напитка в Скай Тауер и само за един час да се завъртите в пълен оборот около града с погледа на орлите..... Свободно време за покупка на сувенири или да се потопите в атмосферата на „ улицата на обувките „ Връщане в хотела за нощувка.

3 ДЕН – Тирана – Елбасан – София

8.00 ч Закуска. Отпътуване за София по познатия вече маршрут. Кратко спиране в Елбасан - разположен по поречието на река Шкумбини. Административен център на област Елбасан. Транспортен възел. Черна металургия, дървообработване. Център на селскостопански район. Градът е сред най-големите в страната с население от около 120 000 души. Градът възниква през I век под името Скампа. Началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II. В български и сръбски извори от XV век и насетне новооснованият град е известен и под името Конюх, както и Нови град, а в гръцки - Неокастро. В Елбасан са преселени жители от други области, включително и българи. Началото на българската колония, просъществувала повече от 200 години, е поставено през 1466-1467 г. от 15 семейства от Скопие. Днес в Елбасан, живеят около 12 000 българи, преселници от областта Голо Бърдо.През лятото на 1466 година е изградена крепостта на Елбасан, а на следващата - 1467 година градът е подложен на неуспешна обсада от Скендербег.

Пристигане в София късно вечерта.


ПАКЕТНА ЦЕНА :

За групи до 15 човека вкл. – 360.00 лв на възрастен в двойна стая

За групи от 16 до 35 човека вкл. – 259.00 лв на възрастен в двойна стая

За групи от 36 до 45 човека – 185.00 лв на възрастен в двойна стаяДеца до 12 години на допълнително легло с двама възрастни – 30 % намаление
Пакетната цена включва:

 • 2 нощувки и 2 закуски

 • Настаняване в хотел 3 * Тирана или Дурас

 • Пешеходна обиколка на Тирана – централна част на града

 • транспорт автобус 3 ***, пътни такси;

 • представител от агенцията;

 • такса граница – Албания


Пакетната не цена включва:

    • Доплащане за мед. застраховка : 5.70 за лица до 70 години с покритие 10000 евро

    • доплащане за 2 вечери : 36 лева

    • единична стая 80 лева

    • Входни билети за музеите ( националния исторически е - 200 албански леки)

    • Sky Tower – при предварителна резервация за определен час на организирано посещение – 5 – 7 евро на човек ( бира или кафе или кола или сок или салеп )

    • Други услуги не упоменати в програмата

с. 1

скачать файл