Новият Opel Corsa: по-висока мощност и комфорт, по-нисък разход на


с. 1

Пресинформация

Февруари 2010 година


Новият Opel Corsa: по-висока мощност и комфорт, по-нисък разход на гориво


  • Нова гама от двигатели – по-висока мощност и до 13 процента по-нисък разход на гориво и емисии на CO2

  • Дизелови мотори EcoFLEX с емисии на CO2 98 г/км и разход 3.7 л/100 км

  • Повече комфорт и удоволствие зад волана – напълно модернизирана ходова част и кормилна уредба

Рюселсхайм. Новата гама на модела Corsa бе изцяло подмладена и вече предлага повече мощ и удоволствие от шофирането при по-нисък разход на гориво. Инженерите на Opel са провели пълна модернизация на Corsa, представяйки оптимизирана гама от двигатели, която намалява разхода на гориво с до 13 процента, значителни подобрения на ходовата част и нова настройка на кормилната уредба. В допълнение към активното поведение на пътя и повишения комфорт на возене, водачите вече ще могат да се насладят и на двигателите с повишена мощност.


Tези подобрения са придружени от представянето на няколко специални издания на модела в Германия, сред които спортната серия Color Line с варианти Color Race, Color Edition и Color Wave, oтличаващи се с характерно оформление на каросерията и привлекателни 17-цолови алуминиеви колела. В допълнение, отбелязваки 111-годишните автомобилни традиции на марката, Opel ще представи на европейските пазари (включително и в България) пленяващата ограничена серия 111 Limited Edition.
Corsa се предлага в две различни разновидности на каросерията – напомняща за спортно купе версия с три врати и подходяща за семейна употреба разновидност с пет врати. Отвътре Corsa продължава да предлага едно от най-просторните и най-привлекателни вътрешни пространства в своя клас. Верен на философията на марката Opel, моделът предлага и новоторски технологии на достъпна цена, сред които адаптивна система на предните халогенни светлини AFL (Adaptive Forward Lighting), отопляем волан, активни опори за глава на предните седалки, система за подпомагане потеглянето по наклон HSA (Hill Start Assist), панорамен стъклен покрив и уникалния за марката Opel вграден багажник за превоз на велосипеди FlexFix.
Corsa е изключително популярен избор сред клиентите в цяла Европа, съставлявайки около 30 процента от цялостните продажби на Opel/Vauxhall. В допълнение към динамичния атлетичен дизайн на модела и страхотното удоволствие зад волана, той предлага на клиентите и качество от висша класа. Статистиката на техническите повреди на германската организация DEKRA¹ в изданието си от 2010 г. излъчи Corsa като абсолютен победител с най-ниския установен дял на техническите проблеми (2.4 процента) от всички включени в изследването автомобили. Независимата организация DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein) предоставя пълна гама от услуги по отношение на автомобилната безопасност и е най-голямата експертна организация за технически надзор в Европа.
Обновената гама на Corsa, целяща да достави повече удоволствие от шофирането и да осигури по-нисък разход на гориво, е отличен избор за всички клиенти, търсещи свежа и привлекателна комбинация от качества на достъпна цена.
По-висока мощност при едновременно снижен разход на гориво
Гамата от двигатели съдържа широк избор бензинови агрегати - от еднолитровия 3-цилиндров (48 кВт/65 к.с. ) базов мотор до турбодвигателя с работен обем 1.6 на Corsa OPC (141 кВт/192 к.с.). Дизеловата гама включва различни версии на CDTI-двигателите с работен обем 1.3 и 1.7 литра и мощност между 55 кВт/75 к.с. и 96 кВт/130 к.с. – всички с разход на гориво под 5 литра на 100 километра. Версията Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI се отличава с изключително ниски емисии на CO2 в размер на едва 98 г/км при варианта с три врати и 99 г/км при версията с пет врати.
Инженерите на Opel са модернизирали двигателитe с цел повишаване на въртящия момент, като едновременно с това са намалили техния апетит и са снижили нивото на отделяните емисии на CO2. Всички бензинови мотори, както и новия дизелов 1.7 CDTI изпълняват изискванията на екологичния стандарт Euro 5.
Най-популярните бензинови задвижващи агрегати – 1.0, 1.2 и 1.4-литрови с механични предавателни кутии и автоматизирани трансмисии Easytronic – предлагат среден разход на гориво между 5.0 и 5.5 л/100 км и имат емисии на CO2 от 117 до 129 г/км при съчетание с механична трансмисия. Със своя среден раход от едва 5.0 л/100 км и 117 г/км CO2, версията Corsa 1.0 е най-екологично чистият автомобил с бензинов двигател в своя сегмент. Двигателят с работен обем 1.4 литра разполага с мощност 74 кВт/100 к.с. и по желание се предлага в комбинация с автоматична предавателна кутия. 1.2 и 1.4-литровите двигатели Twinport вече се отличават със система за променливо управление на фазите на газоразпределение чрез времето за задействане на всмукателните и изпускателните клапани с цел повишаване на ефективността на процесите в двигателя.
Сред другите мерки за подобряване на разхода на гориво при всички бензинови двигатели са маслената помпа с намалено вътрешно триене, промененото програмно осигуряване на термостата и индикатора на арматурното табло, подканящ водача да премине на по-горна предавка с цел икономия на гориво.
Двигателят 1.3 CDTI също е бил подложен на оптимизация, спомагайки за постигане на изключително ниски нива на CO2 на модела Corsa ecoFLEX в размер на едва 98 г/км при варианта с три врати и 99 г/км при модификацията с 5 врати. Corsa ecoFLEX е моделът на Opel с най-ниско ниво на емисиите, който вече разполага с 27 процента по-висока мощност и 10 процента по-нисък разход на гориво. Филтърът за твърди частици в отработилите газове и индикаторът на арматурното табло за преминаване към по-горна предавка са част от серийното оборудване.
Дизеловият топагрегат в гамата с означение 1.7 CDTI вече предлага по-висока мощност и въртящ момент – повишението е съответно до 96 кВт/130 к.с. и 300 Нм – както и намаление с девет процента емисии на CO2 и разход на гориво – респективно до 118 г/км и 4.5 л/100 км.
Модернизирана ходова част и кормилна уредба
Инженерите по ходовата част на Opel са модернизирали всички значими компоненти от окачването и кормилната уредба. В резултат на това е постигнат значително по-добър комфорт на возене, по-прецизно управление и по-висока стабилност при движение в права посока, без да се компрометира пословичната динамика в поведението на Corsa на пътя.
Амортисьорите, пружините, напречните стабилизатори, задният мост, предавателният механизъм на електросервоуправлението и софтуерът за неговата настройка са преминали през цялостна оптимизация. Всички промени се отнасят за нивата на изпълнение Essentia, Enjoy и Cosmo, докато версиите, оборудвани с окачване Sport, както и версиите GSi и ecoFLEX, се ползват с предимствата на допълнителни подобрения в областта на задното окачване и кормилната уредба. При Corsa OPC също са налице предприетите промени в кормилния механизъм.
За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@gm.com

Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на media.opel.com.


Информацията по отношение на спецификациите и оборудването се отнася за моделите, които се предлагат в Германия, освен в случаите, в които изрично е уточнена страната, за която е валидна. Всички данни за разхода на гориво се отнасят за комбиниран европейски тестови цикъл на базов модел и подлежат на промени.

Опел Саутийст Юръп media.opel.comТърговско представителство за България

с. 1

скачать файл