Нова Година в Мексико от 29. 12. 2013 Магията на Мексико 9 дни, 8


с. 1
Нова Година в Мексико от 29.12.2013

Магията на Мексико 9 дни, 8 нощи

+ почивка в Канкун

> Мексико Сити 3н - Пуебла - Веракрус 1н - Вилаермоса, Ла Вента - Паленке 2н –

Яшчилан - Кампече 1н - Укшмал - Мерида 1н - Чичен Ица - Ик Кил - Канкун >

Древни култури: ацтеки, теотихуаканци, олмеки, маи, толтеки ...

Уникална флора и фауна в Ла Вента, Ящчилан, Сиера Чиапанека…

Уютни колониални градове Пуебла, Веракрус, Кампече, Мерида...

Канкун или Ривиера Майа – перлите на източното крайбрежие на Мексико !


1 ден. 29.12.13-нд. София > Мексико Сити

Полет от София за Мексико. Вечерта пристигане в Мексико Сити. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Нощувка в хотел Casa Blanca 4* или Melia Reforma 5*.


2 ден. 30.12.13-пн. Мексико - Антропологическия музей - Теотихуакан

Закуска. Посещение на Националния антропологически музей, един от най-добрите в света и най-големият в Латинска Америка с богата колекция от археологически, антропологически и етнографски експонати. Входа на музея се охранява от огромната 8-метрова статуя на ацтекския бог на дъжда Тлалок. Тук са представени всички култури на Мексико и се съхраняват най-голимите ценности, сред които е известният Слънчевия камък, наречен календар на ацтеките; гигантските глави на Олмеките, съкровищата от гробницата на великия владетел Пакал на маите от Паленке, внушителните Атланти от Тула от културата на толтеките, монументални скулптори от Теотихуакан, посветени на Бога на водата и други. Екскурзия до археологическата зона Теотихуакан (ЮНЕСКО) – разглеждане пирамидата на Слънцето, пирамидата на Луната, алеята на Мъртвите и храма на Пернатия змей. Връщане в хотела. Нощувка.


3 ден. 31.12.13-вт. Мексико: Сокало, храма на Девата от Гваделупе – НГ вечеря

Закуска. Разглеждане на Мексико Сити с посещение на историческия център (ЮНЕСКО): площад Сокало (площада на конституцията), в близост до който се намират руините на древен ритуален център на ацтеките и където се е издигала пирамидата Темпло Майор (главният храм). Посещение на главната католическа катедрала и президентския дворец, украсен с фреските на Диего Ривера. (*При посещение на официални лица или други мероприятия, дворецът може да бъде затворен за посещения и в подобен случай ще бъде пропуснат). Посещение на най-важната католическа църква в Мексико - храма „Девата от Гваделупе”, в който се пази чудотворната икона на най-почитаната светица – Света Дева Мария от Гваделупе. Връщане в хотела. Свободно време. Празнична новогодишна вечеря в типичен мексикански ресторант, където ще посрещнете Новата година в атмосфера на веселие, танци и наслаждавайки се на мексиканската кухня. Включен е коктейл при пристигане, мексиканско шоу, марячи, жива музика, вечеря от три мексикански ястия, половин бутилка текила на човек и чаша шампанско в полунощ. Празникът приключва около 02:00 след полунощ.


4 ден. 01.01.14-ср. Мексико - Пуебла - Веракрус

Закуска. На път за Пуебла ще видите заснежените върхове на действащите вулкани Попокатепетел и Истаксиуател. Посещение историческата част на Пуебла (ЮНЕСКО) - “града на ангелите”, един от най-красивите градове на Мексико, известен с превъзходната си кухня и кулинарни традиции, красив колониален стил на отминали епохи, църкви и часовникови кули, построени в уникалния стил чуригереско (мексикански барок) а камбанарията на бароковата катедрала е с най-високата часовникова кула в Мексико. Пристигане във Веракрус - едно от най-големите пристанища на страната, с доброжелателни жители, превъзходни кафенета и столетни традиции. Нощувка в хотел Veracruz Centro Historico 4*.


5 ден. 02.01.14-чт. Веракрус - Ла Вента - Паленке

Закуска. Отпътуване за Паленке. Посещение на музея под открито небе Ла Вента в околностите на Вилаермоса, където се съхраняват прочутите огромни каменни глави и други скулптури от култовия център на най-старата и тайнствена цивилизация на Централна Америка - олмеките. Пристигане в Паленке и настаняване в хотела. Нощувка в хотел Villa Mercedes 4* / Ciudad Real 4*.


6 ден. 03.01.14-пт. Паленке - Яшчилан - водопад - Паленке

Закуска. Ранно сутринта отпътуване към джунглата и устието на река Усумасинта, разделяща Мексико и Гватемала, където ни очакват лодки - единственият начин за придвижване до руините на Яшчилан, едно от най-живописните места от културата на маите. Градът е заобиколен от тропическа джунгла с богата флора и фауна и е обитаван от ривуни (вид маймуни, огласяващи джунглата) и тукани (вид папагал с огромен здрав клюн, чиито размер е колкото самото тяло на птицата). Връщане в Паленке. Посещение на великолепен водопад, където може да се изкъпете. Нощувка.


7 ден. 04.01.14-сб. Паленке - Кампече

Закуска. Разглеждане на най-мистичната и красива археологическа зона от периода на разцвет на изчезналата култура на маите – Палнке (ЮНЕСКО). Той е едно от чудесата на Мексико, където изкусната архитектура на Храма на Черепа, Храма Слънцето, Храма на Кръста, Храма на Надписите и двореца на Пакал съседства с буйната растителност на тропическата джунгла. Градът става знаменит при царуването на Пакал (615-683г.), когато са изградени много площади, сгради и собствения му мавзолей. Синът на Пакал продължава развитието на града, но след смърта му започва упадъка. През 10 век Паленке e изоставен и покрит от тропическа растителност. Пристигане в живописния и приветлив колониален град Кампече (ЮНЕСКО). Испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това, загубили огромна част от ограбените богатства на новия свят. Останали... крепостите. Нощувка в хотел Plaza Campeche 4* / Del Mar 4* .


8 ден. 05.01.14-нд. Кампече - Укшмал – Мерида

Закуска. Отпътуване за Укшмал (ЮНЕСКО) - величествен образец на архитектурния стил Пук, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава” построено три пъти”. Маите често строяли нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на Пророка, Дворът на монахините, Палатът на владетеля, Акрополът, Гробището и Северната група. Продължаване за Мерида - столица на щата Юкатан. Наричат го ”белият град” заради красивите бели сгради от 19 - 20 век. Най-интересни са площад „Независимост”, паметника на родината и централния булевард Монтехо. Нощувка в хотел El Conquistador */ El Castellano 4*.9 ден. 06.01.14-пн. Мерида - Чичен Ица - Ик Кил – Канкун или друг курорт

Закуска. Разглеждане на археологическата зона Чичен-Ица (ЮНЕСКО) – едно от 7-те чудеса на света, най-известният град на маите, който носи името на свещените извори, разположени от двете страни на града. Най-известни са Пирамидата на Пернатия змей, Кукулкан, знаменитата Обсерватория и най-голямото игрище за футбол в Централна Америка. Посещение на едно от природните чудеса на Юкатан - сенота Ик Кил (в превод „пропаднала дупка”) - невероятно красиво подземно езеро, образувано от пропадането на карстова пещера, тук може да се изкъпете преди да продължим за крайбрежието. В Юкатан има над 3000 такива езера. За маите те са били магически и свещени, не само защото се явявали единствен източник на прясна сладка вода в джунглата, но и защото символизирали подземния свят. Привечер пристигане в Канкун, където ни очаква отдих на белоснежния плаж на Карибско море.


От 09 ден. 06.01.14-пн. – почивка в Канкун на база закуска или All Inclusive - брой нощувки и хотел по избор (заплащат се допълнително).
ден. Канкун – отпътуване >

Закуска. Трансфер от хотела в Канкун до летището.

Полет от Канкун до Мексико Сити. Следващ полет от Мексико Сити за Париж.
ден. Париж

Пристигане в Париж. Транзитна нощувка.


ден. Париж > София

Полет от Париж. Пристигане в София.


Полетна информация:

Отиване: 29.12.2013

AF 1071 София - Париж 07:20 - 09:20 (Bulgaria Air). AF 438 Париж - Мексико Сити 13:30 - 18:25.


Връщане: дата по избор

AF 8117 Канкун - Мексико Сити 14:47 - 17:18 (AeroMexico). AF 439 от Мексико Сити 20:50.ден

14:05 в Париж. Транзитна нощувка.ден

AF 1070 Париж - София 10:20 - 14.05


Цената на самолетните билети е според наличността в деня на резервацията и се заплаща в срока, определен от авиокомпанията.
Магията на Мексико 9 дни, 8 нощи

29.12.2013 - 06.01.2014

индивидуално пътуване в сборна група с други туристи
пакет до Канкун

вариант 1

хотел в Мексико Сити

Casa Blanca 4*


вариант 2

хотел в Мексико Сити

Melia Reforma 5*


в двойна стая

1577 $

1671 $

в тройна стая

1539 $

1578 $

дете < 12 г. с 2-ма възрастни

1016 $

1120 $

доплащане за единична стая

274 $

275 $

+ хотел и брой нощувки по избор в Канкун или на Ривиера Майа

+ самолетен билет София - Мексико Сити / Канкун – София и транзитна нощувка


Цените са на човек и включват:

 • 8 нощувки със закуски в посочените / или подобни / хотели 4**** - стандартна стая

Вариант 1 – нощувките в Мексико Сити са в хотел Casa Blanca 4****, стандартна стая.

Вариант 2 – нощувките в Мексико Сити са в хотел Melia Reforma 5*****, стандартна стая.

Всички останали хотели по маршрута са 4**** - стандартна стая и са еднакви за двата варианта.


 • 8 закуски (бюфет или американска)

 • пътуване с туристически микробус / автобус;

 • екскурзовод на руски eзик по време на цялото пътуване;

 • всички екскурзии с включени входни билети,

 • трансфер от летището в Мексико Сити до хотела в Мексико Сити в деня на пристигане;

 • трансфер от хотела в Канкун до летището в Канкун в деня на отпътуване;

Трансферите са групови (изчакват се другите пътници).

 • НГ вечеря в мексикански ресторант (без напитки). Включена е ½ бутилка текила на човек и чаша шампанско в полунощ.

Цените не включват:

Ако избраният хотел е на Ривиера Майа, Плая дел Кармен – трансфера до летището в Канкун в деня на отпътуване се доплаща.

 • бакшиши за шофьора и екскурзовода

 • медицинска застраховка с покрите 15,000 щ.д.

Записване и плащане:

 • паспорт с 6-месечна валидност след датата на отпътуване от Мексико,

 • аванс 40% от пакета и нощувките в Канкун или на Ривиера Майа, доплащане до 11.11.2013

 • самолетният билет се заплаща в срока, определен от авиокомпанията.

Визов режим:

 • За Български граждани, пътуващи с цел туризъм и престой до 90 дни не е необходима виза.

Медицински и санитарни изисквания:

 • За посещаваните места в Мексико няма задължителни ваксинации.

Информация:

Заплащането е в лева по курс 1 €:1.956 лв. и 1 $ по курс „продава“ на УниКредит Булбанк в деня на плащане.

Предлага се допълнителна застраховка „анулиране на пътуване”, която се сключва при подписване на договора за организирано пътуване и авансовото плащане.


Никона Травел ЕООД

София 1000, ул. Славянска 11-В, офис 2, тел. 02-9805141, тел./факс 02-9801668, info@nikona.bg, www.nikona.bg

ТО лиценз 859, Застраховка „Отговорност на ТО” полица 12 100 1315 0000322762 на „Армеец” АД, валидна до 31.12.2013

УниКредит Булбанк BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG69 UNCR 7630 1077 1502 42с. 1

скачать файл