Младежки глас


с. 1 с. 2 с. 3
СДРУЖЕНИЕ “МЛАДЕЖКИ ГЛАС”

Да повярваме в младото поколение, то има какво да ни каже...


www.facebook.com/MG2007 www.MG2007.еu

e-mail: mladezhkiglas@gmail.com e-mail: npo_bg@abv.bg

tel: + 359 896 618 141 – Hristina Nedeva, PR

tel: + 359 887 819 414 – Chairman

tel: + 359 898 285 806 – Juridical Department

tel: + 359 894 423 714 – Board of Managers Secretary


НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ С ОБЩЕСТВЕННО ПОЛЕЗНА ДЕЙНОСТ
МЛАДЕЖКИ ГЛАС
ДОКЛАД ЗА ДЕЙНОСТТА

2007-2012

Сдружение “Младежки Глас” е обединение на младите хора, създадено през 2007 г. изцяло в името на развитието на младите граждани на Република България и подкрепа на техния потенциал, повишаване на тяхната активност, обществена отговорност и активно мнение.

Сдружение „Младежки Глас“ извършва към момента дейност в 5 Области на Република България, на територията на 96 Общини. Сдружението има официално регистрирани 2 клона - София и Пловдив и в процес на съдебна регистрация са още 5 – Варна, Русе, Велико Търново, Пазарджик и Перник, които ще бъдат официализирани до края на годината, но функционират от началото на 2011 г. В момента извършваните дейности и инициативи покриват отделни областни центрове и общини в България, като основния обхват е в областите Бургас, Варна, Пловдив, Русе, София и Перник до момента. В отделни други областни центрове Сдружението има осъществени инициативи и мероприятия, както и членове и симпатизанти в повечето населени места в страната.

Област Бургас, където е Централното управление на Сдружението има дейност и осъществява работа с младите хора в съставните общини: гр. Бургас, Созопол, Несебър, Карнобат, Поморие, Приморско, Айтос, Сунгурларе, Руен, Камено, Малко Търново, Средец, Царево.
Област Пловдив с Областен Председател Борис Вълев, извършва дейност в общините Пловдив, Асеновград, Брезово, Калояново, Карлово, Лъки, Марица, Първомай, Раковски, Родопи, Садово, Съединение, Хисар, Кричим, Перущица, Стамболийски, Куклен, Сопот.

Област Варна с Областен Председател Паша Александрова извършва дейност в общините Варна, Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово.

Област Русе с Областен Председател Християн Топалов, извършва дейност в общините Русе, Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово.

Област София с Областен Председател Димитър Панчев извършва дейности в общините София град, Община Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч.

Област Перник с Областен Председател Борислав Дончев извършва дейности в общините Перник, Брезник, Земен, Ковачевци, Радомир, Трън.

Сдружението има и представител, който работи с младежите в гр. Димитровград и предстои официалното регистриране на юридически клон, за момента доброволците на Сдружение „Младежки Глас“ в Димитровград осъществяват дейност на територията само на гр. Димитровград. Сдружението извършва дейност и Общините Стара Загора, Търговище, Троян, Ловеч, Силистра, Кюстендил, Добрич, Разград, Враца, Хасково, Казанлък, Ямбол и др. В посочените градове Сдружение „Младежки Глас“ има официално приети членове, които извършват дейност, свързана със Сдружението на територията на посочените общини съгласно планът на УС на организацията, в по-голямата част от тях предстои официална юридическа регистрация в края на 2012 година.


2007 г. – учредено Сдружение „Младежки Глас”

2008 г. – сформиран план за работа и бъдещи инициативи

2009 г. – сформиране от страна на УС на Експертен Съвет към Сдружението, Клубове, регионални структури, групи по проекти, инициативни групи, Консултативен Съвет, Обратна връзка с членовете.
2009 г.

- Спечелен проект за отваряне на Младежки информационен – консултантски център Бургас по Национална програма „Младежки информационно–консултантски центрове” (МИКЦ) се управлява от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”;
- Съорганизатор в турнир "INTER OPEN" - интернационален кикбокс турнир за младежи
- Съорганизатор в концерт "Хип-Хоп срещу Наркотиците" 2009 в Дома на Нефтохимика в Бургас.
- Съорганизатор в концерт-спектакъл на руския народен артист А.Подкиченко в Галерия "Богориди"
- Съорганизатор на баскетболен турнир за деца с ментални увреждания в зала "Младост"
- Съорганизатор на Спортни стрелби с малокалибрено оръжие за младежи - "Спри стреса сред младите", съвместно със Сдружение АЛИАНС БЪЛГАРСКИ КОМАНДОСИ
- Организатор на Кръгла Маса "Противодействие на Младежката Престъпност", под патронажа на Областния управител – Бургас
- Сдружение „Младежки Глас” е съорганизатор на мероприятие – рецитал на руския заслужил артист А. Покидченко в галерия „Богориди”. Клуб „Култура” към Сдружението заедно с членове взема участие в организацията на рецитала и промотирането му.
- Подкрепя инициативите на млади артисти и музиканти в издаването и разпространяването на творбите им, от 2007 г. до сега на територията на Р. България
- Сдружение „Младежки Глас” дава шанс на млади артисти-изпълнители, композитор и певица да запишат химн на Сдружението. Химнът се реализира в края на 2009 г. и се утвърждава сред младите и членовете на сдружението. От член на МГ е изработен видеоклип, който придобива широка популярност.
- Съорганизатор на Обучение "Развитие на Младежкия Потенциал", предназначено за младежи от Бургаска Област
- С подкрепата на Сдружение „Младежки Глас” е организирана промоция и реализирането на албум на млади таланти в областта на ърбън културата. Младата група „Фуулбийт” от гр. Бургас издава албума си, а медийното отразяване и разпространението му се реализира с основната помощ на Сдружението.
- ежемесечна рубрика във фейсбук „Знаехте ли че!?”, която има за цел да представя всеки месец по нещо интересно за нашата Земя и това как можем да я направим едно по-добро място за живот;
2010 г.
- филм на тема „Насилието сред младежта” – режисиран и заснет изцяло от членовете на сдружението;
- среща на тема „Общата престъпност и насилие в училище” с ученици от ОУ „П.Р.Славейков” – Бургас,
- среща на тема „Младежка Престъпност” в училище „ Панчо Владигеров”, ученици от гр. Българово, на която присъстваха и техните родители, класни ръководители, инспектор на детска педагогическа стая;
- Сдружение „Младежки Глас” – клон СОФИЯ участва активно в кампанията в Световния ден против тютюнопушенето. Председателят на клон София и структурата имат медийни изяви по НОВА ТВ и активно вземат участие в спортно мероприятие в гр. София.
- изложба на млади таланти и техните творби на тема "България през погледа на младите".
- На 05.04.2010г представител на клуба взе учатие в Традиционния Великденски турнир по стрелба „БОДИГАРД 2010″. Спортното събитие е под личния патронаж на кмета на  Бургас Димитър Николов и под егидата на Общината.
- На 06.04.2010г г-н Веселин Долапчиев - зам.председател на клуба - представи клуба пред организация „ФАР” и пред чуждестранни сътрудници от Германия.Получихме поздравления и напътствия да се борим срещу проблема.
- На 20.04.2010г Константин Каикчиян – председател на клуб „Противодействие на Младежката Престъпност и Веселин Долапчиев - зам.председател на клуба взеха участие в кръгла маса организирана от Община Бургас на тема „Превенция на младежката престъпност”.
- участие във футболен турнир по случай Деня на Европа - 9 май, под патронажа на кмета на гр. Българово Йордан Йорданов.
- Сдружение „Младежки Глас” поставя в офиса на организацията портрет на Васил Левски, като част от инициатива на Ротаракт Клуб Бургас.
- Споразумение за съвместна работа и сътрудничество помежду си в бъдещи инициативи и мероприятия подписа Сдружение “Младежки Глас” и Сдружение “Природа за България”
- съорганизатор на хип-хоп концерт с ПСФК „Черноморец-Бургас" с участието на „BigSha" и „LilSha", „Hood G Fam" и „Gangsta Gangsta Production"
- Сдружение „Младежки Глас” събра млади юристи, които искат да се обединят в общ екип и учреди Клуб ЮРИСТ към Сдружението. Учредяването на клуба е широко отразено в медиите и младите юристи започват сериозна работа за развитието на материята.
- подписани споразумения с: Община Бургас, АИЕСЕК, НСС и още над 40 Сдружения и институции.
- Сдружение „Младежки Глас” и Клуб БСУ към Сдружението организират в Интернет АНКЕТА на тема „От какво най-много имат нужда младите хора в България”. Анкетата е приета с голям интерес, гласуващите в нея младежи посочват като най-голям проблем реализацията на собствените си възможности според квалификацията си.
- Учреден е Клуб на младите предприемачи – „Бизнес Клуб МГ”, който има за цел да помага на млади хора, които се занимават с бизнес и предприемачество. „Младежки Глас” събира тези млади хора и им дава възможност да работят в екип.
- Сдружение „Младежки Глас” е съорганизотор на концерт за младите хора на Бургас – „Младежи Посрещат Лятото в Бургас”. Мероприятието се проведе със съдействието на Община Бургас в Танцовата Академия в града.
- Сдружение „Младежки Глас” е съорганизатор мероприятие на Община Бургас – „Спорт срещу наркотици” по повод 26-ти Юни – световен ден за борба срещу наркотиците. „Младежки Глас” и Клуб „СПОРТ” към Сдружението организират турнир по плажен футбол.
- Проведена е Кръгла Маса на тема “Екологията и Младежта” в гр. Бургас. Мероприятието е със съорганизатор СНЦ “Природа за България” и е под егидата на зам.-кмета на Община Бургас по “Екология и Евроинтеграция” г-жа Атанаска Николова. На кръглата маса присъстваха много представители на институциите и медиите, както и над 100 младежи, пряко свързани с темата.
- Под логото на Клуб “Култура” към Сдружение “Младежки Глас” излиза видео-клипа “Стига Злоба” на млади бургаски изпълнители. Целта на клипа е да намали негативните емоции сред младите и да ги призове към по-добри взаимоотношения помежду им.
- Клуб „Екология и Образование” към Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС” провежда почистване на бургаския плаж, съгласно предварително поет ангажимент от Кръглата Маса „Екологията и Младежта”. Почистването на плажа е съвместно с Община Бургас и СНЦ „Природа за България”. Екипите от младежи почистват плажа от отпадъци след провелия се фестивал Spirit Of Burgas. Мероприятието е широко отразено в медиите и сред общественноста.
- Традиционно парти на G.G.P. със специален гост - иконата на родната ърбън култура Мишо Шамара a.k.a. Big Sha, който взриви Бургас със световната промоция на новия си хит с американската супер-звезда DMX. Партито протече под егидата на Сдружение "Младежки Глас" България и със специалното съдействие на Business Club MG.
- Екипът на Сдружение „Младежки Глас” официално откри „МИКЦ-Гласът на младите”, който проект се реализира с финансовата подкрепа на Национална програма “Младежки информационно-консултантски центрове” – 2007-2010 година, администрирана от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”.
- Стартира кампанията “I am MG” сред почитателите на Сдружение „Младежки Глас”. Кампанията цели да мотивира младите да изразят себе си, като предоставя възможността техни фотоси да бъдат показани с тяхно собствено послание, което да изразят пред своите връстници.
- Вело-шествие в седмица на Екологията съвместно с Община Бургас и Клуб „Екология и Образование” към Сдружение "Младежки Глас" и "Природа за България". В укритието на птиците на Атанасовото езеро желаещите, които имаха предложения за подобряване на екологичното състояние записаха мненията си в „Бялата книга”.
- На 14 и 15 октомври МИКЦ – „Гласът на младите” към Сдружение „Младежки Глас” проведе информационна кампания , с която запозна ученици и студенти от университета „проф.д-р Асен Златаров”, Бургаски Свободен Университет, АЕГ "Гео Милев", Немска Езикова Гимназия "Гъоте" и Природоматематическа гимназия "Академик Никола Обрешков", град Бургас с целите и дейностите, които ще извършва центъра.
- МИКЦ- "Гласът на младите" към Сдружение " МЛАДЕЖКИ ГЛАС" организира семинар на тема „ Демокрация и гражданско общество“. В програмата на семинара бяха заложени различни ролеви игри и методи, чрез които се представиха формите на демокрация, силните и слаби страни на демокрацията, разликата между диктатура и демокрация. Използвани подходи за провеждане на обучението бяха тези-дискусия, симулативна игра, работа в групи, умения за водене на дискусия и презентационни техники.
-Към екипа на Сдружение „Младежки Глас” се присъедини новоучредения Клуб „Маркетинг и PR” с цел популяризиране на маркетинга във всичките му разновидности и спомагане развитието на интересите и потребностите на младите хора .
-На 23, 30 и 31 октомври МИКЦ – „Гласът на младите”-Бургас към Сдружение „Младежки Глас” осъществи правни консултации със специалисти и младежи, които пожелаха да се посъветват по юридически въпроси.
- Учредяване на Клуб „ENTERTAINMENT MG” част от Сдружение „Младежки глас”. Клубът има за цел да пробуди оптимизма, да стимулира креативността и да зареди добрия дух на младите хора, защото именно в техните ръце и умове е цялото ни бъдеще, да ги направи по-добронамерени едни към други като ги събира на групови забавления в спортни зали, други културно-масови мероприятия с единствена цел да ги сплоти около общи идеи и цели като по този начин изцяло елиминира агресията им в училище, зад волана или на работното място.
- Постоянно пълно съдействие на младежки събирания и партита в бургаски клубове под егидата на Сдружение МЛАДЕЖКИ ГЛАС.
- Организирани поредица от обучения чрез МИКЦ за младежи, обучени над 180 младежи от Бургас и региона.
- на 31-ви Октомври по случай празника „Вси Светий” Сдружение „Младежки Глас” организира младежко парти, привлякло стотици младежи от Бургаска Област да се забавляват.
- Организирана изложба за деца-художници на тема „Приказки за морето”, провела се в бургаската галерия „Богориди”. Изложбата бе част от инициативите на Сдружение „Младежки Глас за подпомагане на деца-таланти, със съдействието на СНЦ „Алианс за Прогрес”, организирана от Клуб „Екология и Образование” към Сдружение „Младежки Глас”.
- Клуб "Противодействие на младежката престъпност" организира двудневен семинар на тема "Младежка престъпност и наказателна отговорност" за учениците от Музикално училище "Панчо Владигеров". На обучението се проведе симулиран "съдебен процес", където избраните ученици взеха активно участие в симулацията, а казусът бе "Наркотици". Семинара обхвана лекция по Лична защита и бойно приложна техника.

- Константин Каикчиян, Председател на Клуб "Противодействие на Младежката Престъпност" към Сдружение "Младежки Глас" България участва във видео репортаж по Канал 0 предаването „Здравей Бургас”.
-  MG клон Варна учредиха клуб "Туризъм Варна и Business Club Варна;- 15.11.10 - Сдружение „Младежки Глас” взе участие в създаването на Националният Младежки Форум, както и в подготвителната процедура, която започна преди близо година. В гр. Пловдив организацията бе представена в лицето на Станислав Мъжгълов /зам.-Председател MГ клон София/. 
- Създаване на Видео презентация на клуба на младите предприемачи към Сдружение "Младежки Глас" България. Адм. С участието на Секретар на Борда на Директорите на Business Club MG г-н Георги Кузманов и екипът на клуба, като и два нови клипа за Сдржение „Младежки Глас”.

- 20.11.10- Екипът на Сдружение "Младежки Глас" България отпразнува заедно със свои членове и приятели Третия рожден ден на Организацията в бургаския клуб "Silver". Съвместно с много позитивно настроение, момичетата от "G.I.D. Models" и под звуците на модерната urban музика, стотици млади хора празнуваха заедно часове наред и се забавляваха под мотото "Да повярваме в младото поколение, то има какво да ни каже". 


- 20-21 и 27-28.11.10 - Младежкият информационен консултантски център - „Гласът на младите” към Сдружение „Младежки Глас” проведе два семинара на тема „ЕС - история, институции, взаимодействие. Пътя на България до членството и в ЕС” и „Подготовка и реализация на младежки проекти”.

- Учреден нов Клуб "IT & Engineering" към Сдружение „Младеьки Глас” с много нови наши членове, млади експерти в областта.

- 5.12.10 - Младежкият информационен консултантски център - „Гласът на младите” към Сдружение „Младежки Глас” проведе обуячение на тема „Работа в екип”.

с. 1 с. 2 с. 3

скачать файл