Кметът на София и посланикът на Италия ще открият изложба на ученически


с. 1


Кметът на София и посланикът на Италия ще открият изложба на ученически рисунки „Мозайките на Равена
Изложбата е част от инициативата София – кандидат за „Европейска столица на културата 2019”
Кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Република Италия Н. Пр. Стефано Бенацо ще открият изложба с ученически творби и ще наградят победителите в конкурса за рисунка „Мозайките на Равена” на 19 декември, понеделник, от 16 ч. в официалното фоайе на Столична община на ул. „Московска” 33.

Приключи конкурсът „Мозайките на Равена”, който се проведе под егидата на Столична община и Асоциация за развитие на София, във връзка с кандидатурата на столицата за „Европейска столица на културата” през 2019г. Ученическите рисунки бяха вдъхновени от гостуващата италианска колекция от копия на антични мозайки. Именно италианският град Равена е първият кандидат в съревнованието за престижната титла за европейско културно средище, с който София установи контакти и постави начало на културно сътрудничество посредством гостуването на древните мозайки.

С оглед оценяването на участниците в конкурса, беше сформирана петчленна комисия, съставена от представители на Столична община, Асоциация за развитие на София и Посолството на Република Италия. След заседанието си, журито определи следните победители:
Първо място – Лора Евтимова – 105 СОУ „Атанас Далчев”

Второ място – Лидия Станулова – НУИИ „Илия Петров”Трето място – Ирена Чешмеджиева – 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри”
Грамоти за участие ще получат: 105 СОУ „Атанас Далчев”, 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри” и Столичен център за работа с деца – Филиал Ботунец.


с. 1

скачать файл