Информация за медиите Разходете се по „алея на здравето” отново в


с. 1


Информация за медиите
Разходете се по „АЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО” отново в НДК от 16-ти до 20-ти март 2011г.

Изложение Алея на здравето”, водещото събитие в областта на здравето, красотата и превенцията от различни заболявания в Българя, тази година ще отвори врати, от 16 до 20 март 2011г. в Националния Дворец на Културата (НДК), гр. София.
Форумът се организира от “Мирта Медикус” ЕООД със съдействието на:

 • Министерство на здравеопазването на РБългария

 • Националния център по опазване на общественото здраве

 • Националната браншова стопанска камара на търговците-дистрибутори на едро на лекарствени средства, медико-санитарни и билкови препарати.

”АЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО” е изложение, ориентирано към представяне на новостите и тенденциите в сферата на лекарствените, медицинските и фитотерапевтични средства, услуги и ноу-хау. Те ще бъдат експонирани от над 80 български и чуждестранни фирми.


Основен принцип и акцент при организацията на събитието е “Грижа за хората, практичност и полезност”.
През годините изложението се превърна в постоянен обществен форум, който провокира да се говори по нов начин за естествените форми за защита здравето на българската нация.

Сега 20-тото издание на изложението дава изключителна възможност на посетителите да участват в различни социални кампании и активности с оглед подобряване здравната култура и профилактика.В тази връзка ”АЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО” има сериозна съпътстваща програма, която включва:


 • Безплатни консултации по здравни проблеми от специалисти:

Наднормено тегло, здравословно хранене, методи за отказване от тютюнопушенето, остеопороза, белодробни проблеми и болести.

 • Зона за забавление - Гейм турнир „Играй с Маскюлан”

Гейм турнирът се организира с цел повишаване на сексуалната култура на българското общство. Всеки играч ще бъде поощряван с награда, а победителят ще спечели уикенд за двама в гр. Банско.


 • Замервания на здравни параметри:

 • По инициатива на Асоциация „Жени без остеопороза” ще се организира кампания за определяне на личния риск от остеопороза.

 • Функционално измерване на биологичната възраст – щанд на Фондация „Грижа за здравето”

 • Замервания на въглероден оксид в издишан въздух и представяне на различни методи, средства и практики за отказване от тютюнопушенето, както и “Национална програма за ограничаване на тютюнопушенето в РБългария” на Министерство на здравеопазването на РБългария.

 • Проблеми свързани с наднорменото тегло и затлъстяването

- Безплатни замервания на параметри, касаещи:общ % мазнини, вътрешни мазнини, общ % вода, мускулна маса (кг.), базов метаболизъм, метаболитна възраст, индекс на тялото, костна маса. Към измерването е включена и безплатна консултация с цел корекция на проблемни показатели.- щанд на Мирта Медикус

- Представяне на общоевропейският проект “DIOGenes”, който е мащабна програма за идентифициране, изучаване и прилагане в хранителната промишленост на различни диетични режими, които подпомагат борбата с пандемията на нашето време-затлъстяването. Партньори на проекта за България са “Данон България”, “Ел Би Булгарикум”, “Крафт Фуудс България”, “Мирта Медикус”, “Нестле България”, “Нилана”, Форум “Алея на здравето”.
 • В рамките на „АЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО” всички продукти ще бъдат на промоционални цени. Посетителите ги очакват и други приятни изненади.
 • Повече за изложението може да намерите на обновената страница в интернет www.aleianazdraveto.comГРАФИК НА ПРОВЕЖДАНИТЕ ИЗМЕРВАНИЯ И АКТИВНОСТИ

ПО ВРЕМЕ НА “АЛЕЯ НА ЗДРАВЕТО”


 • Количество въглероден оксид в издишан въздух – щанд Министерство на

здравеопазването

16.03.2011г. (сряда) – 19.03.2011г. (събота) от 10.00 до 18.00 часа,

20.03.2011г. (неделя) от 10.00 до 14.00 часа ;


 • Риск от остеопороза и костна плътност – щанд Асоциацията „Жени без

остеопороза”

16.03.2011г. (сряда) – 19.03.2011г. (събота) от 10.00 до 18.00 часа,

20.03.2011г. (неделя) от 10.00 до 14.00 часа ;

Предварително записване на тел.02/980 50 22

Преференциална цена – 5лв. (заплащане на щанда)


 • Телесно тегло, мастна тъкан, мускулна маса- щанд Мирта Медикус

17.03.2011г. (четвъртък) – 18.03.2011г. (петък) от 10.00 до 18.00 часа,

Информационни кампании и безплатни, здравни консултации в рамките наработното време на изложение Алея на здравето.

 • Вход свободен: от 10.00 до 19.00ч. (от сряда до неделя)

с. 1

скачать файл