Gm и Powermat ще инсталират в Chevrolet Volt и допълнително „зарядно”


с. 1MEDIA INFORMATION

7 януари, 2011 година

GM и Powermat ще инсталират в Chevrolet Volt и допълнително „зарядно”


  • Aвтомобилната компания прави инвестиция в нова технология, целяща да изпрати зарядните кабели в историята

ЛАС ВЕГАС – Компаниите General Motors и Powermat – пионер в технологията за безжично зареждане на акумулаторни елементи, обявиха сключването на търговско споразумение, което ще изключи необходимостта от използване на кабели за зареждане на персоналните електронни прибори на борда на много от бъдещите модели на марките Chevrolet, Buick, GMC и Cadillac след средата на 2012 година.


Дъщерната компания GM Ventures, която се занимава с управление на рисковия инвестиционен капитал на General Motors, ще вложи 5 милиона щатски долара в компанията Powermat с цел ускоряване на технологичното развитие и да подпомогне усилията за разрастване на дейността на Powermat в световен мащаб.
По думите на изпълнителния директор на компанията Ран Полиакайн, технологията, създадена от Powermat позволява лесно, безопасно и ефективно зареждане на електронни устройства от рода на смартфони, MP3-плейъри и портативни игрови конзоли.
Моделът Chevrolet Volt, считан от мнозина за символ на своеобразното преоткриване на автомобила, който да спомогне за намаляването на зависимостта на Америка от петрола, предлагайки в същото време сигурността на удължения автономен пробег, ще бъде един от първите автомобили на GM, които ще предложат тази нова технология. Очаква се тя да предизвика истинска революция в метода за зареждане на личните електронни устройства в автомобила.
"Представете си подложка или лавица, върху която можете просто да оставите вашия iPhone, вашия Motorola Milestone или друго електронно устройство с акумулатор и то да започне да се зарежда автоматично, докато пътувате за работа, изпълнявате поръчки на клиенти или сте предприели ваканционно пътешествие със семейството," посочва Мики Блай, който е мениджър в GM с отговорност в сферата на електрониката, инфоразвлекателните системи, хибридните технологии и електромобилите.
"Chevy Volt ще бъде едно от първите места, където новата технология ще бъде приложена на практика, но имаме намерение да разширим приложението й и при другите модели в нашата гама," допълни Блай.
Powermat е частна компания, основана през 2007 година, която предлага домашни устройства за безжично зареждане в редица големи американски вериги за търговия на дребно, сред които Best Buy, Target и Wal-Mart.
Ран Полиакайн е изключително въодушевен от възможността за внедряването на технологията в Chevrolet Volt, отличен с няколко награди за „Автомобил на годината” в САЩ.
"Гигантът GM е сред най-редките екземпляри в съвременната бизнес-среда – компания, притежаваща новаторска нагласа, поглед в бъдещето, кураж и добър нюх ппо отношение на новите възможности за осигуряване на по-добра грижа както за потребителите, така и за нашата планета," отбеляза Полиакайн.
Джон Локнър, който има принос в създаването на концепцията на модела Volt и сега заема поста президент на GM Ventures, от години мечтае за появата на технология като тази на Powermat.
"Първата разработка на концептуалния Volt бе през 2006 година," сподели Локнър. "Имахме намерение да направим революция във всяка област на автомобила – не само в системата на задвижване. Дори тогава имахме наум нещо подобно и съм сигурен, че нововъведението ще получи добър прием и ще завоюва голяма популярност сред потребителите."

За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 4 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика, практичност, и стремеж за постигане на най-доброто съчетание от цена и качества във всички сегменти от пазара, в които марката присъства. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2010 година, Chevrolet увеличи своя пазарен дял на европейския пазар до ниво от 2.5 процента, реализирайки повече от 450,000 продажби. Към момента марката разполага с мрежа от 2 900 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Гамата на Chevrolet включва градския модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира седем нови модела – изцяло новия фамилен ван Orlando, новия SUV-модела Captiva, Corvette Grand Sport Coupé, новото поколение на Aveo във версии хечбек и седан, хечбек-версията на Cruze, спортното купе и кабриолета Camaro и високотехнологичния електрически Chevrolet Volt. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Испания, Германия, Франция и Турция. Основаната от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма ще отбележи своя вековен юбилей през 2011 година. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес  http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.

За компанията Powermat

Компанията Powermat бе първата, успяла да усъвършенства метода за безжичен заряд на акумулаторни елементи по индуктивен способ, да внедри в серийно производство устройства на този принцип и да ги предостави на потребителите чрез общодостъпните магазини от масовата мрежа за търговия на дребно.В качеството си на безспорен лидер в областта на безжичните зарядни устройства, Powermat заема водещи позиции във всички аспекти на тази област – технологично развитие, oрганизация на пласмента, изследване на потребителските нагласи и маркетинг. Компанията Powermat дава възможност на потребителите да оборудват еднократно своите електронни устройства с Powermat-приемник, след което с просто постявяне върху зарядната подложка могат бързо, безопасно и ефективно да се зареждат безжично до три устройства. Този метод за зареждане е максимално опростен, не изисква никакви усилия и за първи път предоставя на потребителите възможност да се освободят от задължението да свързват устройствата с кабели при всяко зареждане, както и да се притесняват от неудобството да останат с изтощена батерия.

За контакти:

Marc Kempe Cornelia Harodt

Chevrolet Europe Chevrolet Europe

Phone +41 44 828 2980 Phone +41 44 828 2534

Mobile +41 79 201 5752 Mobile +41 79 514 4421

marc.kempe@gm.com cornelia.harodt@gm.com
Scott Fosgard

General Motors

Phone +1 586-899-2582

scott.fosgard@gm.com
Scott Eisenstein Jodi Brooks

Powermat Powermat

Phone +1 212-810-6544 Phone +1 917-520-7312

scott@powermat.com jbrooks@webershandwick.com
Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing/PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48;

Mobile: +359 886 964 999

E-mail: vladimir.todorov@gm.com

Chevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4

8152 Glattpark

SwitzerlandPhone +41 44 828 29 00

Fax +41 44 828 29 99www.media.chevroleteurope.com

www.chevroleteurope.com


с. 1

скачать файл