Допълнителни екскурзии Сицилия Чефалу на български език!


с. 1
Допълнителни екскурзии Сицилия
Чефалу

на български език!

36 евро / 22 евро (деца 2 – 12г)


Екскурзия до едни от най-красивите градове в северната част на Сицилия. Отпътуване от хотела. Пешеходна обиколка в Чефалу: Катедралата "Христос Пантократор, музея Mandraliska. Връщане в хотела.
Входни билети за музей Mandraliska - 5 евро.

Етна и Таормина на български език и при предварителнo записване!
Класически тур на Сицилия

65 евро / 39 евро (деца 2 – 12г)

Ранно отпътуване. Панорамна обиколка на централната част на Сицилия до вулкана Етна: Пътуване с автобус по склоновете на Етна до 1987 м надморска височина; Свободно време с възможност за проучване на страничните кратери „Силвестри” . По желание може да се стигне до централните кратери (на ниво над 3000 метра надморска височина) с въжени лифтове и джипове (по избор, само при благоприятни метеорологични условия). В Таормина: Свободно време в историческия център и възможност да се разгледа Древния театър. Връщане в хотела.
Такса за изкачване на кратера Етна с въжените ливфове и джипове – 54 евро.
Сух пакет за обяд.
Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки!
Долината на храмовете в Агридженто – Термите Аква Пиа

на български език и при предварително записване!
48 евро / 29 евро (деца 2 – 12г)

Отпътуване от хотела. Трансфер до провинция Агридженто. Пешеходна обиколка на известната Долина на храмовете (под егидата на ЮНЕСКО). Посещение на термите Аква Пиа, свободно време. Връщане в хотела.


Стойност на билета за Долината на храмовете: 11 евро.
На този ден обядът на туристите е във вид на сух пакет.
Препоръчителни са бански костюми, слъцезащитни кремове и шапки!
Мини круиз до Еолийските острови Липари и Вулкано

на български език

80 евро / 48 евро (деца 2 – 12г)

Посещение на архипелага на Еолийските острови, защитени от ЮНЕСКО. Ранно отпътуване от хотела и трансфер до пристанището на Чефалу, два часа плаване до остров Липари. Свободно време на острова. Панорамен круиз по крайбрежието на островите Липари и Вулкано. На остров Вулкано: Cвободно време за плувни басейни с хидромасаж, термални кални бани или плаж. Връщане в Чефалу. Трансфер до хотела. Късна вечеря.
Турът е възможен само при благоприятни метеорогични условия!
Ползване на плувен басейн с хидромасаж: 12 евро за 2 часа и 2 евро такса за плувна шапка.

Ползване на термални кални бани: вход 3 евро и 1 евро душ.

Вход за музея на Липари: 6 евро.
Закуска и обяд: сух пакет!

Желателно е да се носят бански костюм, слънцезащитни кремове и дълго непромокаемо яке!


Ериче и Сегеста на български език 37 евро / 22 евро (деца 2 – 12г)

За тези, които обичат древността и пленителната гледка на средновековните градове, този тур дава отлична възможност да се запознаят с живописната провинция Трапани! Отпътуване от хотела. Панорамно пътешествие из хълмовете на провинция Трапани; спирка в Сегеста за посещение на храма от V век пр. Хр. Турът продължава към Ериче. Пешеходна разходка в средновековния град. Връщане в хотела.


Входни билети на Храма на Сегеста - 8 евро
Препоръчителни са удобни обувки! (Хлъзгави настилки)

Палермо и катедралата на Монреале

на български език

36 евро / 22 евро (деца 2 – 12г)

Класически тур на Палермо и Монреале. Отпътуване от хотела. В Монреале: посещение на Катедралата с мозайки от периода на Норман. Обиколката продължава
към центъра на Палермо. В Палермо: посещение на Катедралата и Капела Палатина, разположена в Кралския дворец на Палермо. Панорамен тур на града. Връщане в хотела.
Забележка: Моля, не носете къси шорти и поли! Необходими са покривала за раменете при посещение на катедралата и църквите.

Всички тайни на сицилианската мафия

на български език

35 евро / 21 евро (деца 2 – 12г)

Отпътуване от хотела. Екскурзия до местата, свързани с различни епизоди от борбата срещу Мафията. Трансфер до гр. Корлеоне. В Корлеоне: посещение на Катедралата и на Музея „Борба срещу мафията”.
Входни билети в музей срещу Мафия - 5 евро.
Top of Form
Сицилия в чиния: Кулинарен тур

45 евро / 27 евро (деца 2 – 12г)
Ранно отпътуване от хотела. Трансфер до провинция Енна. В Нисория: закуска с прясно направени сирене рикота, посещение на музей на селския живот. В Асоро: посещение на църквата Сан Леоне (XII в.); фото пауза при замъка Норман. Обяд в местно традиционно заведение: домашни закуски, макаронени изделия, традиционни месни ястия, местно вино. Дегустация на местни спиртни напитки. Връщане в хотела.
Закуска и обяд, както и всички дегустации са включени в цената на екскурзията.
Препоръчително е носенето на удобни обувки!

Островите Фавиняна и Леванцо

74 евро / 44 евро (деца 2 – 12г)

Отпътуване от хотела с автобус. Отпътуване с кораб от пристанището на Трапани в 10.00 часа.
Възможност за плаж и плуване на остров Фавиняна. Пешеходен тур в историческия център. Обяд на острова.Посещение на остров Леванцо със свободно време за разглеждане на историческия център. Пристигане в пристанището на Трапани, трансфер до хотела.
Препоръчителни са слъцезащитни кремове, шапки и бански!

Пазаруване в Палермо

16 евро / 10 евро (деца 2 – 12г)

Трансфер до Палермо. Спирка в близост до Операта Театро Масимо. 3 часа за свободното време и пазаруване в централната част на града, където са намират магазини на марките La Rinascente, H & M, Zara, бутици Louis Vuitton, Furla, Макс Мара, Stefanel и много други. Връщане в хотела.
СИЦИЛИЯ OUTLET FASHION VILLAGE
Шопинг в Сицилия!

22 евро / 13 евро (деца 2 – 12г)

Отпътуване от хотела. Трансфер до провинция Енна. Пет часа свободно време за пазаруване в първия аутлет шопинг център Fashion Outlet Village в Сицилия („Града на модата”), марки: Armani Outlet, Billionaire, Borbonese, D & G, Ferrari Store, Flavio Castellani, Guess, Marina Militare, Patrizia Pepe, Versace и много други.

Намаления: 30% - 70% от първоначалната цена на стоката плюс сезонна отстъпка. Връщане в хотела.


В информационното бюро на Outlet Fashion village нашите туристи могат да получат ваучер с допълнителна 10% отстъпка. Ваучерът е валиден в 40 магазина.
SHUTTLE Бус за Терасини

Всеки ден 09.30, 10.30, 11.30, 15.30, 16.30 - От Терасини 11.00, 12.30, 17.00, 19.00
€ 5
с. 1

скачать файл