Ден на земята 22 април 2013 г


с. 1


ДЕН НА ЗЕМЯТА - 22 април 2013 г. с мото: ,,Лицата на изменението на климата”
Изменението на климата има много реални ефекти върху хората, животните и екосистемите, върху природните ресурси, от които всички зависим.

Присъединете се към Деня на Земята. Някои ще организират разходки сред природата, с надеждата, че това ще вдъхнови повече отговорност към околната среда. Други – ще направят почистване, за да стане околната среда по-добра за живеене. Каквото и да е Вашето действие, Денят на Земята е чудесен повод Вие да допринесете възможно най-много във вашата общност. Всички инициативи заедно ще покажат силата на малките индивидуални действия за опазване на планетата Земя.


За първи път Ден на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северно американци участват в демонстрация и настояват политици, държавници и бизнесът да включат в своите приоритети опазването на околната среда.

През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, а България се включва в отбелязването му през 1993 г.


Вече 43 години милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност да се грижат по-добре за околната среда.
Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.
Официален сайт на кампанията-http://www.earthday.org/2013с. 1

скачать файл