Апартаментът, който ви представяме, се намира в Лас Вегас, Невада


с. 1
Интериор на мезонет в Лас Вегас

Дизайн в ритъма на световната столица на развлеченията

Апартаментът, който ви представяме, се намира в Лас Вегас, Невада – коронованата столица на хазарта. Интериорното оформление е създадено от дизайнера Mark Tracy от студио Chemical Spaces. Работата си по интериорния проект той започва през февруари 2009 г., а окончателното изграждане на всички елементи в мезонета приключва през март 2011 г..

Дизайнерът започва проектирането на този апартамент с намерението да използва само най-добрите материали върху всяка повърхност, за да създаде едновременно приветлив, изключително цветен и екстравагантен дизайн за жилище, напълно подхождащо на представите за живота в Лас Вегас. И го постига!

Стъклената мозайка в океанско синьо с вградени изображения направо зашеметява с вихъра от предизвикани впечатления и емоции. Тя заема част от стените, тавана и дори пода, където граничи със стъклени плочки и дървен фурнир. В средата на дневната зона с обща височина 13 м погледът пленява полилей, обвит в син стъклен куб.

Изключително оригинално е решението за тавана, който представлява композиция от триъгълни огледала, разделени от декоративни греди. Така огледалният таван отразява чрез геометричните си форми като калейдоскоп светлинните ефекти в дневната и неоновия външен блясък на града през прозорците. За тази защеметяваща игра на светло сиви, сини и зелени светлинни акценти са използвани “само” 120 линейни метра на RGB LED осветление, вградени около периметъра на тавана през целия мезонет.

Дневното пространство разполага и с друг интригуващ детайл - ръчно изработен бутиков модел-уникат на килим на от HZL Henzel

Голяма гранитна маса за хранене е свързана с кухненския остров на нива - първото ниво е висок бар, от който плавно се намалява височината до същинската трапезарна маса.

Леглото в основната спалня е с кралски размери, също с вградено ниско долу осветление, което се отразява в порцеланизирания гранитогрес на пода. От банята неприкосновеността на спалнята е гарантирана с многолентова завеса, бутикова изработка на уличен градски художник.

Силно шикозното излъчване на интериора на този апартамент може да спечели както много възгоржени фенове, така и да подразни някои с екстравагантността си, но в град като бляскавия Лас Вегас, известен като Развлекателната столица на света, всичко е позволено. Този дом сякаш е създаден само за парти – и денем, и нощем! И защо не? Намира се на възможно най-подходящото място – центъра на реалния свят на фантазията, разполага с много пространство, невероятни ефекти и безспорно, креативен дизайн!http://www.chemicalspaces.com
с. 1

скачать файл