Ако искате след дългата зима да имате прекрасни пролетни цветя, все


с. 1
Ако искате след дългата зима да имате прекрасни пролетни цветя, все още може да го направите. Купете си кокичета, минзухари, лалета, нарциси, ириси  и ги посадете в дълбока саксия за балкона или в сандъчета за перваза на прозореца. Те могат да се отглеждат и в стайни условия – развиват се добре и имат продължителен цъфтеж. Цветната градина се прави лесно. И не струва скъпо.
Засаждане на луковици в саксии и сандъчета


  • За осигуряване на добър дренаж на съда за засаждане поставете пласт с дебелина 2 - 3 см. от трошен камък, керамзит или начукани парчета от стари саксии

  • Постелете парче от нетъкан текстил или тънка вата, която да предпазва промиването на почвата при поливане  • За получаване на ефект от смесени луковични цветя подредете първо по–едрите луковиците (напр. нарциси, лалета), след което разстелете още един пласт почва и наредете по-дребните луковици (напр. минзухари, сцила), като ги разположите между големите луковици. В саксиите засаждайте само новозакупени луковици. Наредете ги по - нагъсто, буквално една до друга. Когато са в съд, не е необходимо да се оставя място около тях, както се прави в градината. Плътната маса при лалета изглежда много по – ефектно.
  • Когато лалетата прецъфтяват, трябва да се прехвърлят в градината, защото луковиците са изтощени и на следващата година растенията няма да изглеждат добре.
с. 1

скачать файл