42. мексико съкровищата на пернатия змей / 17 дни, 16 нощи


с. 1

42. МЕКСИКО

Съкровищата на пернатия змей / 17 дни, 16 нощи

> Мексико Сити 2н: Теотихуакан - Тула - Керетаро - Сан Мигел де Аленде 1н - Атотонилко - Гуанахуато 1н - Гвадалахара 1н - Патцкуаро - Морелиа 1н - пещерата Какауамилпа - Таско 1н: Шочикалко - Акапулко 2н - Мексико Сити 1н - Пуебла - Оахака 1н - Монте Албан - Туле - Теуантепек 1н - каньона Сумидеро - Сан Кристобал 1н - Мисол Ха - Паленке 1н - Кампече 1н - Укшмал - Мерида 1н - Чичен Ица - Ик Кил - почивка в Канкун / Ривиера Майа >1 ден София > Мексико Сити

Полет София - Париж - Мексико Сити 09:40-11:40, 13:40-18:40. Посрещане и трансфер. Нощувка в х-л Casa Blanca 4* или Melia Reforma 5*.


2 ден Мексико Сити - Теотихуакан - Мекскико Сити

Закуска. Обзорна екскурзия на Мексико: историческия център (ЮНЕСКО): площад Сокало с главната католическа катедрала и президентския дворец, украсен с фреските на Диего Ривера. Посещение на Националния антропологически музей, където са представени всички култури на Мексико: олмеки, толтеки, маи и др. Екскурзия до Теотихуакан (ЮНЕСКО) - града на загадъчните пирамиди, най-известни от които са пирамидите на Слънцето и Луната, улицата на Смъртта и храма на Пернатия змей. Нощувка.


3 ден Мексико Сити - Тула - Керетаро - Сан Мигел де Аленде

Закуска. Отправяне към великия град на изчезналата цивилизация на толтеките Тула, известна със своите Атланти (огромни 8-метрови скулптури, считани за отбранителната армия на Пернатия Змей). Културата на толтеките е оказала значително влияние върху културите на ацтеките, маите и други. Продължаване към град Керетаро и пристигане в Сан Мигел де Аленде - един от 10-те “вълшебни” градове в страната, вдъхновил много художници и писатели. Градът е назован така през 1826 г. в чест на две личности: Фрай Хуан де Сан Мигел, францискански монах, основал града през 1542 г. и на генерал Игнасио Аленде – герой от войната за независимост от испанците. Нощувка в х-л Real de Minas 4*.


4 ден Сан Мигел де Аленде - Атотонилко - Гуанахуато

Закуска. Посещение на Атотонилко, известен с църквата Исус от Назарет. От тук именно Мигел Идалго взема иконата на Светата Дева на Гваделупе и я обявява за символ на войната за независи-мост от Испания. Може да се видят също изображения на дявола в различни религиозни сцени и илюстрации на библейски мотиви, изпълнени от индианци през миналия век. Недалеч от Атотонилко има термални извори, където може да се къпете. Пристигане в Гуанахуато (ЮНЕСКО), известен с шахтите за добив на сребро и живописните си улици (зна-менитата уличка на целувките), над 35 старинни църкви и прекрасно съхранена архитектура. Той е един от първите градове, колонизиран от испанците през 1520 г. Заради огромните залежи от сребро. Нощувка в х-л Posada Santa Fe 4*.


5 ден Гуанахуато - имение - Гвадалахара

Закуска. Отпътуване за щата Халиско и посещение на имение, където от векове се прави текила – символ и национална гордост на Мексико. Запознаване с тайните на производството и дегустация. Вечерта пристигане в Гуадалахара – столица на Халиско и втори по големина град в Мексико. Наричат го „града на бъдещето” заради изключително високия икономически потенциал, младо население, ниско ниво на безработица и множество чуждестранни инвестиции. Нощувка в х-л De Mendoza 4* .


6 ден Гвадалахара - Патцкуаро - Морелиа

Закуска. Кратка обзорна екскурзия на Гуадалахара и пътуване през прекрасния щат Мичоакан за Морелиа. Посещение на град Патцкуаро, разположен на брега на живописното едноименно езеро, сред тучни зелени равнини и виещи се реки, малко градче считано за едно от най-красивите в Мексико с прекрасен климат, древна история и паметници на културата. Пристигане в Морелиа (ЮНЕСКО) – „розовият град”, столица на щата и една от перлите на мексиканската архитектура. Нощувка в х-л De la Soledad 4*.


7 ден Морелиа - пещерата Какауамилпа - Таско

Закуска. Посещение на най-впечатляващата пещера в Мексико - Какауамилпа, дълбока около 2 км., с 27 осветени зали и с височина на невероятните сталакмити и сталактити около 80 м. Това е едно реално пътешествие във времето и пространството. Върху повърхността на тези природни образования са изобразени животни, хора и различни фантастични форми. Пристигане в Таско - един от вълшебните градове в Мексико, наричан световна столица на среброто, град с уникална архитектура. Нощувка в хотел Posada de la Mision Taxco 4*.


8 ден Таско - Шочикалко - Акапулко

Закуска. Посещение на Шочикалко (ЮНЕСКО) – внушителен церемониален център на ацтеките, построен под влияние културата на толтеките, които почитали Пернатия Змей – Кецалкоатл. Пристигане в Акапулко - известния в цял свят курорт със своя белоснежен плаж и бурен нощен живот. Посещение скалата на гмуркачите “Ла Кебрада” и настаняване в хотел El Cano 4*, разположен в красивия залив на Акапулко. Нощувка.


9 ден Акапулко

Закуска. Свободно време. Възможност за разглеждане на околностите или почивка и зареждане с енергия преди пътешествието да продължи в югоизточната част на Мексико. Нощувка.


10 ден Акапулко - Тепoстлан - Мексико Сити

Закуска. Отпътуване за Тепостлан (Тепостеко) (ЮНЕСКО), - един от “вълшебните градове на Мексико”, живописно разположен върху хълм, със старинни каменни улички и известен с манастира, построен от доминикански монаси през 16 век. Пристигане в Мексико Сити. Нощувка.


11 ден Мексико Сити - Пуебла - Оахака

Закуска. Отпътуване за Пуебла. По пътя ще видите заснежения връх на действащия вулкан Попокатепетел. Посещение на Пуебла (ЮНЕСКО) - “града на ангелите”, известен с превъзходната си кухня, производство на храсти, красив колониален стил на отминали епохи, църкви и часовникови кули, а камбанарията на бароковата катедрала е с най-високата часовникова кула в Мексико. Пристигане в Оахака (ЮНЕСКО) - столица на петия по големина щат на Мексико. Вечерна екскурзия из красивия колониален град (основан 1521 г.), с който се гордеят мексиканците. Нощувка в хотел Hostal de la Noria 4* / Parador 4*.


12 ден Оахака - Монте Албан - Туле - Теуантепек

Закуска. Екскурзия до Монте Албан (ЮНЕСКО) - церемониален център и столица на древната цивилизация на сапотеките с население около 40 000 ж. в периода на разцвета си (350 - 750г.), една от най-впечатляващите археологически зони в Мексико с добре съхранени Обсерватория, Главен площад, Зала за танци и др. Продължаване за Туле - тук се намира най-голямото дърво в света, на възраст над 2000 г и с диаметър 10 м. Пристигане в Теуантепек, разположен в най-тясната част между Мексиканския залив и Атлантическия океан (192 км. от север на юг). Нощувка в х-л Calli 4*.


13 ден Теуaнтепек - Каньона Сумидеро - Сан Кристобал

Закуска. Пътуване през планината Сиера Мадре към каньона Сумидеро, който в най-високата си част стига до 1000 м. Легендите разказват, че индианските войни предпочитали да се хвърлят от скалите на каньона, за да не бъдат пленени от испанците. Разходка с катер и ако имате късмет, може да видите крокодили и маймуни. Пътуване за Сиера Чиапанека. Пристигане в колониалния град Сан Кристобал де Лас Касас - основан от католически свещеници и някога столица на щата, той пази очарованието на отминалите векове. Не пропускайте вечерна разходка из града – истинска архитектурна перла и омагьосваща атмосфера. Нощувка в хотел Villa Mercedes 4*/ Ciudad Real 4*.
14 ден Сан Кристобал де Лас Касас - Мисол Ха - Паленке

Закуска. Посещение на индианското селце Сан Хуан Чамула, известно с църквата си, в която се извършват местни обреди, посветени на католически светии. В помещение, изпълнено с тайнственост и осветено от хиляди свещи се произнасят молитви на диалекта на маите - тсотсил. Започва спускане от прохладните върхове на планината към великолепния водопад Мисол Ха, където може да се изкъпете. Пристигане в Паленке. Нощувка в Villa Mercedes 4*/ Ciudad Real 4*.


15 ден Паленке - Кампече

Закуска. Разглеждане на най-красивата археологическа зона от периода на разцвет на изчезналата култура на маите – Паленке (ЮНЕСКО). С изкусната си архитектура и уникално разположение в джунглата, той е едно от чудесата на Мексико. Градът става знаменит при царуването на Пакал (615 - 683г.), когато са изгра-дени много площади, сгради и собствения му мавзолей. Пристигане в живописния и приветлив Кампече (ЮНЕСКО). По време на управлението си испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това, загубили огромна част от огра-бените богатства на новия свят. Останали крепостите. Нощувка в х-л Plaza Campeche 4* / Del Mar 4*.


16 ден Кампече - Укшмал - Мерида

Закуска. Отпътуване за Укшмал (ЮНЕСКО) - величествен образец на архитектурния стил Пук, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава” построено три пъти”. Маите често строяли нов храм върху вече съществуващ такъв. Разнообразието от сгради е огромно - най-главни са Пирамидата на Пророка, Дворът на монахините, Палатът на владетеля, Акрополът, Гробището и Северната група. Продължаване за Мерида - столица на Юкатан, наричан ”белият град”. Най-интересни са площад „Независимост”, паметника на родината и централния булевард Монтехо. Нощувка в х-л El Conquistador 4* / El Castellano 4*.


17 ден Мерида - Чичен Ица - Ик Кил - Канкун / Ривиера Майа

Закуска. Обзорна екскурзия на Мерида. Посещение на археологическата зона Чичен-Ица (ЮНЕСКО) – едно от 7-те чудеса на света, най-известният град на маите, носещ името на свещенните извори, разположени от двете страни на града. Най-известни са Пирамидата на Пернатия змей, Кукулкан, Обсерваторията, най-голямото игрище за футбол в Централна Америка. Посещение на сенота Ик Кил - красиво подземно езеро (в Юкатан има над 3000 езера). За маите те са били магически и свещенни, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символи на подземния свят. Пристигане в Канкун или на Ривиера Майа. Нощувки в хотел по избор (не са включени в цената).


ден / дни Канкун / Ривиера Майа

Почивка в Канкун или Ривиера Майа - брой нощувки по желание.


ден Канкун > Мексико Сити >

Закуска. Трансфер до летището. Полет Канкун - Мексико Сити и полет от Мексико Сити в 14:30 ч.


ден Париж > София

08:35 ч. кацане в Париж. Полет Париж 10:20 – София 14:15
2012 индивидуално пътуване в сборни групи с други туристи

20.01; 27.02; 13.08; 19.10; 09.11пакет до Канкун

Casa Blanca 4*+STD

Melia Reforma 5*+STD

в стая с 2 легла

2540 $

2669 $

в стая с 3 легла

2490 $

2565 $

дете <12г. с 2-ма възрастни

1686 $

1770 $

доплащане за единична стая

368 $

394 $

+ хотел и брой нощувки по избор в Канкун или на Ривиера Майа

+самолетен билет София - Мексико / Канкун - София 908 - 1255 €


Цените включват: 16 нощувки в хотели 4* - стандартна стая, 16 закуски (бюфет или американска), пътуване с туристически автобус, екскурзовод на руски eзик през цялото време, всички екскурзии с вклю-чени входни билети, трансфери летище - хотел в Мексико Сити и хотел - летище в Канкун.

*Настаняването в хотел в Мексико Сити е по избор (Casa Blanca 4* или Melia Reforma 5*), всички останали хотели са еднакви и за двата варианта.

*Пътуването е индивидуално, а групата е сборна с туристи от други държави. *Група под 15 човека пътува с мини-ван с климатик.

Цените не включват: самолетен билет 908 -1255 €, нощувки по избор в Канкун или Ривиера Майа; трансфер хотел Ривиера Майа - летище Канкун, медицинска застраховка; бакшиши.

Записване: паспорт, аванс 40% от пакета и нощувките в Канкун, доплащане при потвърждаване на резервацията. Самолетният билет се заплаща според условията на авиокомпанията.

Медицински изисквания: Ваксинации не се изискват.

Паспортен и визов режим: паспорт с валидност 6 месеца след датата на пътуването, за български граждани не се изисква виза.

Забележки: *Цените са в USD и се заплащат по курс „продава” USD / BGN на УниКредит Булбанк в деня на плащането. *Предлага се допълнителна застраховка „анулиране или прекратяване на пътуването”, която е по желание и се сключва при записване и плащане. *Фирмата си запазва правото на промяна в програмата и цената при необходимост, за което ще бъдете своевремeнно уведомени.


НИКОНА ТРАВЕЛ ЕООД

София 1000, ул. Славянска 11-В, офис 2, тел. 495 15 05, факс 980 16 68, info@nikona.bg, www.nikona.bg

Застраховка „Отговорност на туроператора” полица № 11 100 1315 0000261027 от 31.10.2011, валидна от 01.01 до 31.12.2012

УниКредит Булбанк, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG69 UNCR 7630 1077 1502 42с. 1

скачать файл