1 ден / София Айвалък


с. 1

1 ДЕН / София - Айвалък

Тръгване от София за Айвалък от Националния стадион “Васил Левски” в 07.00ч, от Пловдив в 09:00 от Хасково в 10.30ч. Преминаване с ферибот през протока Дарданелите и вечерта настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Възможност за вечерна разходка. Вечеря и нощувка.


2 ДЕН / Айвалък – Кушадасъ

Отпътуване за град Бергама и посещение на руините на древния град Пергамон, прочут с библиотеката си, съхранявала над 200 000 ръкописа. Разглеждане на Акропола, Храма на Траян, Храма на Атина, Олтара на Зевс и Амфитетъра. Отпътуване за Кушадасъ и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.


3 ДЕН / Кушадасъ – Приам – Милет – Дидима - Мармарис

Закуска. Отпътуване за Мармарис и попътно разглеждане на Приам, Милет и Дидима. Посещение на храма на Атина и Агората в древния град Приам. Разглеждане на Амфитеатъра и руините на Милет – люлката на античната гръцка философия и храма на Аполон в Дидима. Настаняване в хотел в Мармарис. Вечеря и нощувка.


4 ДЕН / Мармарис

Закуска. Свободно време или по желание: екскурзия по река Далян с фотопауза към Карийските скални гробници, древния град Каунос и плажа на морските костенурки. Вечеря и нощувка.


5 ДЕН / Мармарис

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание. Вечеря и нощувка.


6 ДЕН / Афродизиас – Памуккале – Хиераполис - Кушадасъ

Закуска. Отпътуване за Кушадасъ през Афродизиас – градът на Афродита и посещение на храма на Афродита, Одеона и Стадиона. Посещение на Памуккале. Свободно време за разглеждане на Памуккале и древния римски град Хиераполис. Настаняване в хотел в Кушадасъ. Вечеря и нощувка.


7 ДЕН / Кушадасъ – Ефес - Айвалък

Закуска. Отпътуване за Айвалък. По желание: посещение на Ефес – най-добре запазения древен град, къщата на Дева Мария, църквата на Св.Йоан Богослов , храма на Артемида – едно от седемте чудеса на свеа. Пристигане в Айвалък и панорамна обиколка на града с автобуса. Фотопауза от хълма край града – Трапезата на Дявола, откъдето се разкрива удивителна панорама към остров Лезбос и многобройните островчета в залива на Айвалък. Настаняване в хотел в Айвалък. Вечеря и нощувка.


8 ДЕН / Троя - София

Закуска. Отпътуване за София с попътно разглеждане на Троя - легендарния град от Омировата творба, където Шлиман открива невероятното златно съкровище. Пристигане в София вечерта.


ТРЪГВАНЕ ОТ:

  • Тръгване от София от Национален стадион “Васил Левски” в 07.00ч, от Пловдив в 09.00 ч, от Хасково в 10.30ч.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • екскурзия до Ефес, дома на Дева Мария и църквата на Св.Йоан Богослов (с включени входни такси и местен екскурзовод) при минимум 20 туристи - 35 евро;

  • екскурзия по река Далян с фотопауза към Карийските скални гробници, древния град Каунос и плажа на морските костенурки при минимум 20 туристи - 28 евро;

  • посещение на Троя (с включени входна такса и местен екскурзовод) при минимум 20 туристи - 15 евро;

  • фериботни такси за преминаване през Дарданелите – 4 евро на човек;

  • Входни такси за посещаваните обекти:

  • Пергамон (20 турски лири), лифт до Пергамон (8 турски лири), Милет (5 турски лири), Дидима (5 турски лири), Приене (5 турски лири), Хиераполис и Памуккале(20 турски лири);

  • настаняване в единична стая - 149 лв.

  • пътни такси: 5 евро

с. 1

скачать файл